Menu

.      

Ümarlaud ülikiire interneti toomiseks maakohtadesse

Andres Kõivu sõnul loob riik praegu tugevama turupositsiooni mobiilsideoperaatoritele ega pinguta, et kiire püsiühendus oleks kättesaadav kõikidele tarbijatele.   Foto: ANDREI JAVNAŠAN Ülikiire interneti üks eestvedajaid Võru maavanem Andres Kõiv kohtub esmaspäeval riigikogu ruumides asjaga seotud ametnike ja ettevõtjatega, et lahendada seitse aastat tagasi alustatud lairibakaabli suurprojektiga tekkinud probleeme ja erimeelsusi.

Interneti toomine maapiirkondadesse on kirgi küttev teema. Maad mööda väikekohtadesse toodav lairibakaabel on osutunud kulukaks, õhu kaudu leviv internet on seotud maastiku- ja ilmaprobleemidega, vaskkaabel on suurte andmevahetusmahtude tõttu oma aja ära elanud, mobiilsidefirmade teenusega kaasnevad aga mitmesugused piirangud.

„Reaalseks lahenduseks oleks vaba turu kujunemisele kaasaaitamine, see tekitaks teenusepakkujate vahel konkurentsi ja viiks hinnad alla. Olgu need lahendused siis õhu kaudu või maad mööda,” ütles Kõiv.

Kaugtöökohtade loomiseks on vajalik hea püsiühendus

Internetitehnoloogia sektor areneb tema sõnul meeletu kiirusega, valdkonna võimalused avarduvad päev-päevalt. Ta lisas, et igal tehnoloogilisel lahendusel on omad eelised ja puudused, seega tuleks lahendusi kasutada kombineeritult.

20 PÄEVA ENIMLOETUD