Menu

.      

Valitsus kaotab eripensionid asendusskeemi loomata

FOTO: VT

Kui sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna tegi valitsusele ettepaneku asendada eripensionid kolmanda pensionisamba sissemaksetega, siis valitsus otsustas neljapäeval eripensionid lihtsalt kaotada ilma asendavat motivatsiooniskeemi loomata.

"Kolmanda samba süsteemi ei tule ja kõiki käsitletakse võrdselt," vahendas sotsiaalministeeriumi kommunikatsioonijuht Karin Volmer BNS-ile valitsuse neljapäevasel kabinetinõupidamisel langetatud otsust.

Tsahkna algne ettepanek, mis valmis koostöös sise- ja justiitsministeeriumiga, nägi ette politseinike ja kaitseväelaste eripensioni asendamist riigi sissemaksetega kolmandasse pensionisambaga. Prokuröridel oleks aga palk tõusnud praegu.

Valitsus otsustas neljapäevasel kabinetinõupidamisel kaotada alates 2020. aastast kaitseväelaste, prokuröride ning politsei- ja piirivalveametnike eripensionid.

"Valitsuse konsensuslik otsus on murranguline. Mitmed varasemad valitsused on vaielnud selle reformi üle pikki aastaid, kuid tulemusteta. Nüüd on see oluline otsus lõpuks tehtud," ütles pressiteate vahendusel peaminister Taavi Rõivas.

Muudatus puudutab inimesi, kes asuvad teenistusse pärast 1. jaanuari 2020. Kõik praegused kaitseväelased, prokurörid, politseinikud ja piirivalvurid ning kuni 31. detsembrini 2019 ametisse astuvad inimesed saavad eripensioni seniste reeglite alusel.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD