Menu

.      

Väga palav, väga-väga palav. Vesi olgu käepärast. Mütsid-rätikud pähe!

EMO üldarst Ilona  Jäger.   Foto: VÕRUMAA TEATAJA ERAKORRALINE KUUMUS • Keskkonnaagentuuri riigi ilmateenistuse ilmaprognooside osakond väljastas eile kell 11.25 info: „Erakorraline teave kuuma ilma kohta. Kuum ja valdavalt kuiv periood pikeneb.

25. juulil tõuseb maksimaalne õhutemperatuur suuremal osal territooriumist 30°C ümbrusse. Laupäeval, 26. ja pühapäeval, 27. juulil tõuseb õhutemperatuur 30–32°C-ni. Esmaspäevast neljapäevani (28.–31.juuli) tõuseb õhutemperatuur 30–34°C-ni. Tuleoht meie metsades suureneb kiiresti!”

Lõuna-Eesti haigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) üldarst Ilona Jäger ütles eile Võrumaa Teatajale, et otseselt kuumarabandusega keegi veel haiglasse pole toodud, kuid on olnud halva enesetundega (iiveldus, pea ringikäimine, vererõhk jne) inimesi, kelle analüüsid näitasid, et tegu on kuumast ilmast tingitud vedelikupuudusega.

Mida tuleks väga palava ilmaga silmas pidada? Mis oleksid need üks-kaks-kolm-neli … asja, mida iga inimene ise saaks ette võtta?

Ilona Jääger: Müts või rätik pähe, püüda olla varjulises kohas, juua jahedat vett (eelistatult ilma mullita), kanda heledaid riideid, nõrkustunde korral püüda leida võimalikult jahe ruum.

Kellele mõjub selline palavus eriti ohtlikult?

I. J.: Need on lapsed ja vanurid, sest lastel pole veel kehatemperatuuri regulatsioon välja kujunenud, vanuritel on see nõrgenenud.

EMO arstide tööruumis oli eile ennelõunal 28°C, haigla taga mändide all vilus võtsid õhuvanni mitmed haiged, ka ratastoolides patsiendid. On suvesüda.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD