Menu

.      

„Emme lõi rihmaga pähe, kuhu sain haava ja kust hakkas verd jooksma.”

Pilt on illustratiivne: Oma laste piinamises, sealhulgas rihmaga lagipähe löömises süüdistatud ema mõisteti kohtus kokkuleppemenetluses süüdi ja karistuseks määrati talle üheaastane tingimisi vangistus kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Foto on illustratiivne.      Foto: VÕRUMAA TEATAJALASTEPIINAJAD • Tartu maakohus karistas augusti algul üheaastase tingimisi vangistusega üht Võrumaa naist, kes süüdistuse järgi vägivallatses ligi kahe aasta jooksul järjepidevalt oma nelja lapse kallal.

Kohtu toimikust võib lugeda verd tarretama panevaid kirjeldusi selle kohta, kuidas nii ema kui ka isa vägivallatsesid, seda peamiselt ebakaines olekus oma alaealiste laste kallal. Tartu maakohus tunnistas 37aastase ema kokkuleppemenetluses süüdi piinamises ja mõistis talle üheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Lisakohustusena peab naine katseajal osalema kriminaalhooldaja pakutavas sotsiaalprogrammis. Menetluskulude katteks peab süüdistatav tasuma aasta jooksul poole kohtu poolt määratud sundrahast, 266,25 eurot.

Laste isa tunnistas kohus juba eelmise aasta oktoobris kokkuleppemenetluses süüdi vägivallakuritegudes oma laste ja kasulaste suhtes ning talle mõisteti koos talle varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga kaheaastane vangistus, mis asendati 1460 tunni üldkasuliku tööga. Menetluskulude katteks mõisteti temalt välja 715,20 eurot.

Süüdistuse kohaselt kasutas naine järjepidevalt füüsilist vägivalda oma laste suhtes. Kriminaalmenetluse käigus on tuvastatud, et naine lõi lapsi rihmaga ja lahtise käega. Kogutud tõendid kinnitavad, et selline tegevus kestis peaaegu kahe aasta jooksul järjepidevusega vähemalt kord nädalas. Füüsilist vägivalda kasutati nelja lapse suhtes, kellest noorim oli kuritegude toimepanemise ajal seitsmeaastane.

Kohtu toimiku järgi tuvastas noorima lapse peas armi 2011. aasta lõpus rutiinse kontrolli käigus kooliarst, kes sellest teada andis. Kuivõrd vanemad olid lastel kodusest vägivallast rääkimise ära keelanud, rääkis laps algul, et lõi oma pea vastu kappi, siis et sai haava mänguhoos, kui vend viskas mängukaruga. Lõpuks tunnistas laps üles, et ema lõi teda püksirihma pandlaga lagipähe, kuna ta polnud piisavalt kiiresti riidesse pannud. Kooliarst tuvastas kaheksa-aastasel lapsel rahutuse ja käte värina.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD