Menu

.      

Võru – kas poodide pealinn?

Selline hakkab välja  nägema 6100 ruutmeetri suurune Võru Tarbijate Ühistu Maksimarket vähem kui aasta pärast.POODIDE PEALINN? • Umbes 120 aastat tagasi kogus Võru tuntust oma vähikaubandusega. Siin toimuvat on võrreldud isegi kullapalavikuga. Tamulast, Vagulast ja Võhandust püütud vähid jõudsid otsaga koguni Saksamaale. Vähipalaviku ajal olevat tavatsetud irooniliselt täheldada, et käsitööline jättis töö, põllumees põllu, sest vähkidega kauplemine oli hea äri. Berliini restoranide akendel olid kutsuvad sildid „Werrosche Krebse”. Tolleaegse kaubandusloendi andmeil leidus peaaegu igas kesklinna majas mingi pood. Umbes 25 aastat tagasi avati taas kõikvõimalikes kohtades poode, kuid nende uksed jäid üpris kiiresti suletuks.


Täna täpselt kümme aastat tagasi pandi nurgakivi Jüri 83 asuvale Võru Maksimarketile, millega sai Jüri-Luha ristmik korraliku väljanägemise. Möödunud kuul möödus 20 aastat Eesti esimese, Tihniku Maksimarketi avamisest. See Maksimarket oli nii kuulus, et isegi lätlased käisid eribussidega seal sisseoste tegemas. Tihniku market pandi kinni aastal 2000. Võru turul on vapralt 20 aastat vastu pidanud küllap Võru linna väikseim, kuid väga mitmekesise valikuga toidupood Nele kulinaaria (Kreutzwaldi 21). Eriti raske oli Nele poele pikk tänavarenoveerimise periood.

Sellel sügisel sündis Võrus veel üks omapärane rekord. Novembri algul jõudis võrulaste ja lähikonna postkastidesse kokku kaheksa toidupoe kliendilehte, lisaks traditsioonilistele ka Võru Maksimarketi ja Võrumaa Toidukeskuse leht. Puudu oli ainult hetkel renoveeritav Meie Nooruse Toidukeskuse leht.

Maksimarket – suurim ja rikkalikuma valikuga

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD