Menu

.      

Meremäe raske teekond tulevikku

Kuigi Meremäel ja Obinitsas vallavanem Rein Järvelillele toetust avaldanud rahvakoosolekud lisasid vallavanemale kindlustunnet, näitas ree-dene volikogu koosolek, et üksmeelest on asi kaugel.

Tõsi on, et Meremäe vallavolikogu koosolek jättis vaatamata varasematele vihjetele valla juhi väljavahetamise kohta reedel vallavanema ametisse ning kehtestas vallavalitsuse poolt ette valmistatud külakeskuse planeeringu. Samas otsustas volikogu nii-öelda käigu pealt volikogu liikme Rein Nikitini ettepanekul maamaksu langetada, seda selgelt vallavalitsuse tahte vastaselt.
Maamaksu eelnõu läbikukutamine polnud loomulikult esimene pääsuke pikas üllatuste reas, millega volikogu on viimastel kuudel Meremäe vallavalitsust kostitanud. Juba mitmendat kuud ei lähe volikogus läbi vallavalitsuse ettepanek suurendada vallavalitsuse liikmete arvu praeguselt kolmelt kuue peale. Kurioosum on vast seegi, et värske abivallavanem Anu Kikas pole vallavalitsuse liige.

Selle asemel, et vallavalitsuse ettepanekuid kinnitada, toimub volikogus vallavanema moraalne „lintšimine”. Istungist istungisse kostitavad volikogu võimuliidu liikmed vallavanemat teravate märkuste ja kriitikaga. Juba aastajagu pärivad volikogu liikmed aru, miks pole koolimaja juures lõpetatud ehituspraagi remonditööd. Sellele järgnes justkui saatuse tahtel magus rosin: Meremäe vaatetorn, mille vallavalitsus oli tunnistanud vastavalt tellitud ekspertiisile täiesti kasutuskõlbulikuks ja mille otsa pandi isegi kallid päikesepaneelid. Kuni tänavu suvel selgus, et torn on läbi mädanenud ja seda ei anna remontida, mistõttu tuleb uus ehitada. Kriitikat on pälvinud isegi valla muidu uuenduslik päikseelektrijaama projekt, mis pole vaatamata kulutatud rahale seni võrku ühendatud ja mille kohta on leidnud ühe puuduse teise järel volikogu liige Mihhail Link, kes on juhtumisi ametilt elektrik. Meremäe volikogus on Link viimaste kuude jooksul korraldanud sama mõõtu revolutsiooni kui ametivend Lech Wałęsa tegi Poolas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD