Menu

.      

45aastane Päkapikk – lasteaed, kus on alati jõulud

Päkapiku pidulik rongkäik 25. veebruaril kulges mööda Vabaduse, Kreutzwaldi ja Jüri tänavat. Esiplaanil paremalt kolmas lasteaia direktriss Merike Kaver. Foto: Võrumaa TeatajaJuba 6. veebruarist on kõigil huvilistel olnud võimalik kaasa elada Võru ühe vanema lasteaia Päkapikk 45. sünnipäeva sündmustele. Kuna 16.–20. veebruarini oli lasteaias avatud uste nädal, siis käisime kohapeal vaatamas, milliseid põnevaid tegevusi Päkapikus lastele pakutakse ja missuguseid väärtusi ning traditsioone seal au sees hoitakse. Teejuhiks oli lasteaia lahke direktriss Merike Kaver, kellel jätkus keset kiiret sünnipäevaks valmistumist mahti ka mõnele küsimusele vastata. Järgneb intervjuu Merike Kaveriga.

Merike, mitu rühma Päkapikus on ja mis on nende nimed? Kui vanad lapsed neis käivad?

Merike Kaver: Meil on kümme rühma. Kolm sõimerühma: Pesamuna (pooleteist- kuni kolmeaastastele), Päka (kahe-kolmeaastastele), Himpel (kahe-kolmeaastastele) ning teised rühmad: Ninatark (kolme-nelja-aastastele), Õnneseen (kolme-nelja-aastastele), Hampel (nelja-viieaastastele), Dilidon (kahe- kuni kuueaastaste liitrühm), Hellik (viie-kuueaastastele), Unistaja (kuue-seitsmeaastastele) ja Nöpsik (kuue-seitsmeaastastele).

Päkapiku lasteaia direktriss Merike Kaver koos lasteaias valmistatud kandle ja rahvariietega. Foto: IRJA TÄHISMAAKui palju lapsi käib teil praegu kokku?

M. K.: Päkapikus käib praegu 220 last.

Kas Päkapikus käib ka erivajadustega lapsi ja kui palju?

M. K.: Meil käib praegu kaks last, kel on paremaks toimetulekuks tugiisik. Õpetajad hindavad laste arengut kaks korda õppeaastas ja toetavad seda vastavalt nende vajadustele. Hetkel on meil kõige suurem vajadus logopeedi-eripedagoogi järele, et toetada laste kõne arengut ning nõustada lapsevanemaid ja õpetajaid seoses erinevate käitumis- ja arenguprobleemidega.

Kui palju on teil õpetajaid?
Kes on kõige vanem?

20 PÄEVA ENIMLOETUD