Menu

.      

Võrus puudub suurürituste korraldamise koht

Võru linn jääb sel aastal ühe planeeritud ürituse võrra vaesemaks, kuna üks soomlaste korraldatav autonäitus jääb ära, samas sai Võru ühe teadmise võrra rikkamaks: linnas puudub suuremate ürituste korraldamiseks koht.

Võru spordikeskus oma mõõtmete poolest justkui sobiks suuremate kogunemiste, näiteks kontsertide jaoks. Keskusesse mahuks mitu tuhat inimest, aga nagu auto-üritust korraldades selgus, ei luba päästeamet sinna hoonesse üle 800 inimese. Rohkemat ei võimalda hoone projekteerimisel ja ehitamisel arvestatud inimeste evakueerimise ja turvalisuse eeskirjad. Ühelt poolt tekib küsimus, kuidas on olnud üldse võimalik nii väikse lubatud osalejate arvuga spordikeskuses korraldada rahvarohkeid üritusi, näiteks Uma Meki laata, teiselt poolt on selge, miks spordikeskus on seni leidnud suhteliselt vähest kasutamist. Spordikeskuse näol võiks olla koht, kus korraldada talvisel ajal kontserte, nii nagu see on tavaks spordihallides Tallinnas ja mujal.

Võru linnas on Tamula järve kalda näol olemas koht, kus korraldada suuremaid üritusi suvisel ajal. Pole ime, et Tamula kauni kalda avastasid järvekontsertide korraldajad, ent linna saamatuse tõttu lasti järvemuusikaüritus linna raha eest kaaperdada ja viia see üle Pärnusse. Praegu on Tamula kallas olnud suvisel ajal Võru Kandle korraldatud romantikafestivali ja Võru folkloorifestivali päralt.

Lisaks on Võru linna külje all Kubja laululava, kus on varem korraldatud suvisel ajal suuremaid üritusi, aga laululava on sedavõrd lagunenud, et seal ei julgeta enam midagi suuremat teha. On oht, et laululava kukub kokku.

Võrumaa kui talvise suusakuurordi omapära arvestades võiks linnas olla koht, kus talvisel ajal, kevadel või sügisel midagi korralikku – kas või näiteks mõnd suuremat spordiüritust – korraldada. Üks võimalus on spordikeskus nii ringi teha, et sinna saaks mahutada rohkem inimesi. Sellisel juhul poleks probleemi rahvusvaheliste autonäitustega või saaks kasutada spordikeskust ajutise messihallina.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD