Menu

.      

Sõmerpalu motoklubi jätkab tähelendu

Paljuski tänu Sõmerpalu motoklubile on motosport, eriti aga motokross ja enduuro, saanud Võrumaal kõige edukamateks spordialadeks, kus võistlejad kuuluvad maailma absoluutsesse tippu. Pärast Eesti suusaspordi allakäiku on motosport Eestis üldse üks väheseid spordialasid, kus võistlejad maailma tippu kuuluvad. Lisaks võib tuua veel vaid laskesuusatamise, kus mehetegusid teeb seni veel juunioride klassis võistelnud Rene Zahkna, ja epeevehklemise, kus eriti tublid on olnud naisvõitlejad. Võru puhul ei saa jätta märkimata rammumehi, kes on traditsiooniliselt kuulunud maailma tugevaimate hulka.

Sõmerpalu motoklubi hetkel kõige edukam esindaja on Aigar Leok, kes võitis tunamullu MM-sarjas kokkuvõttes hõbemedali ja käesoleval aastal tõusis MMi avavõistlusel taas pjedestaalile. Leok kuulub vaieldamatult maailma parimate enduurosõitjate hulka. Motokrossis on olnud kõva tegija Tanel Leok, kes tänavu pühendub Briti meistrivõistlustele ja saavutas seal märtsi keskpaigas esimesel etapil teise koha. Pärast seda liigub ta Inglismaa võistlustel medaligraafikus. Läinud nädalavahetusel Itaalias sõidetud motokrossi MM-sarja etapil saavutas Tanel Leok 23. koha.

Rõõmu teeb Sõmerpalu klubi aktiivne järelkasv. Tanel Leoki poeg, seitsmeaastane Sebastian Leok on saavutanud juba oma esimesed võidud koduses Sõmerpalu hallis toimunud võistlustel. Sõmerpalu klubis on näidanud kiiret arengut Võru valla poiss Mirko Raup, kes Leedus Vievises toimunud Balti karikavõistlustel enduurosprindis saavutas C-klassis esikoha. Teine omakandi poiss Reio Timmi näitab kiiret arengut enduurokrossis. Lisaks on Sõmerpalu klubi sõitjatest praegu väga heas vormis Martin Leok, Elary Talu ja Priit Palatu, kes on noppinud ridamisi võite nii Eesti kui ka Balti meistrivõistluste etappidelt.

Motokrossi edu näitab, et tänu entusiasmile ja huvile võib ka väiksel Võrumaal saavutada kogu maailma mõistes väga suuri asju. Kui midagi armastuse ja hingega ning samas läbimõeldult teha, võib ka väga väike olla väga suur.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD