Menu

.      

Pada sõimab katelt, teine vaatus

Möödunud aastal enne kohalikke valimisi süüdistasid Võru linnavõimu ja maavalitsuse esindajad teineteist Võru bussiliikluse kihvakeeramises, nüüd on süüdistused kandunud Võru linnavolikokku, kus teineteist sarjavad võimuliidu ja opositsiooni esindajad.

Nii nagu bussiliikluse korraldamisega, on ka praegu Võru linnas uute ametikohtade täitmisega: alustatakse valest otsast. Bussiliikluse puhul jäeti arvestamata elanike ja ettevõtjate arvamusega, mistõttu hiljem tabas nii linnavõimu kui ka maavalitsust inimeste pahameel. Bussiliikluse korraldamisega tegeleb Võru linnas maavalitsus, kuna linna läbivad maakonnaliinid. Maavalitsus küll süüdistas linnavõimu selles, et bussipeatused polnud õigeks ajaks nõuetekohaselt valmis ehitatud, aga samas poleks tohtinud muutusi enne sisse viia, kui linnavõim on oma kohustused täitnud. Olgu öeldud, et maavalitsuses vastutas bussiliikluse korraldamise eest arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Anti Allas.

Valimistele läks Allas loosungiga, et omakasupüüdlik klikk on muutnud omavalitsuse tööbürooks, viidates õigustatult asjaolule, et linnavalitsuse liikmed sokutasid oma erakonnakaaslasi ilma konkursita soojadele kohtadele ja määrasid neile kopsakad töötasud. Samamoodi on nüüd aga õigus volikogu liikmel Tarmo Piirmannil, kes kordas volikogu istungil neid samu sõnu – „omakasupüüdlik klikk on muutnud omavalitsuse tööbürooks” – praeguse, Anti Allase juhitud võimuliidu kohta.

Anti Allasel on sellisele kriitikale raske midagi vastata, sest tõepoolest täituvad linna jaoks olulised ametid praegu ilma konkursita täpselt samamoodi nagu eelmises linnavalitsuses, mille kritiseerimisega Allas endale teed võimule sillutas. Kui selline käitumine oli varem maksumaksja tagant vargus, siis on ta seda ka nüüd. Vargust ei muuda väiksemaks või olematuks asjaolu, et selles osaleb Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Allasest on lausa kahju. Noor ja lootustandev poliitik on juba eos omakasupüüdlike võimumängudega ära rikutud, pandud kahvlisse ning nüüd ei jää tal muud üle, kui talle peale surutud tehinguid õigustada.

20 PÄEVA ENIMLOETUD