Menu

.      

Kütuseaktsiisi tõus tõi kaasa ootamatu hinnalanguse

31. jaanuari õhtul oli Maksimarketi juures asuvas Neste automaattanklas bensiini järjekord. Tankimine võttis tavapärasest rohkem aega, sest kütust võeti ka kanistritesse.    Foto: KADI ANNOMKÜTUS • Hoolimata kütuseaktsiisi tõusust langesid kütusehinnad lähiajaloo madalaimale tasemele. Nestest pühapäeval alguse saanud hinnalanguse eeskujul maksis kütus 95 ka teistes jaamades esmaspäeval vaid 0,893 eurot.

„Kuigi tanklahindades hinnatõusu mõju veel näha pole, avaldub see tõenäoliselt lähipäevadel proportsioonis aktsiisitõusu suurusega,” lausus AS Neste Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste. „Siiski sõltub hinnatõus paljuski ka jaamade mahutites olevast vana aktsiisimääraga kütuse kogusest ja konkurentsist.”

Hinnatõus mõjutab tema sõnul kõige tugevamalt eelkõige transpordisektoris tegutsevaid ärikliente: arvestades püsikulude olulist tõusu, on mitmed rahvusvaheliste vedudega tegelevad ärikliendid hakanud mõtlema tankimisele Lätis ja Leedus, kus diislikütuse aktsiisimäär on märgatavalt madalam ja hind tanklas võrreldes Eestiga seetõttu oluliselt soodsam.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD