Menu

.      

IRL: politsei väldib Võrus võimul olevate sotside tegevuse uurimist

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tarmo Piirmann volikogu istungil sõna võtmas. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Lisatud Anti Allase kommentaar 30. mai 2016 12:07

Võru volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni esimees Tarmo Piirmann on seisukohal, et linnas võimul olevate sotside (SDE) poliitikal on kuriteo tunnused, kuid nii politsei kui ka revisjonikomisjon hoiduvad asja uurimast.

"On selge, et sotsiaaldemokraatide võimuliit ise ennast parandada ei suuda, neid saavad aidata ainult uued valimised või kaitsepolitsei sekkumine," ütles Piirmann pressiteate vahendusel. Tema sõnul hoidub nii volikogu revisjonikomisjon kui ka politsei sotsiaaldemokraatide kuriteotunnustega tegusid uurimast.

"Volikogu revisjonikomisjoni juhib võimuliitu kuuluv politseinik Anti Paap, opositsioon on palunud uurida tegusid, mille linnavalitsuse liikmed Anti Allas ja Sixten Sild on toime pandud sellesama võimuliidu püsimiseks," selgitas Piirmann, kes peab seetõttu ka mõistetavaks, et Paap ei soovi kummalgi töökohal sisuliselt uurida, kuidas sotsiaaldemokraadid täpselt on Võrus maksnud võimul püsimise hinda.

"Tuletan Anti Paabule meelde tema enda kirjapandud sõnu – korruptiivse teo toimepanek võib olla ka õiguspäraste otsuste või toimingute tegematajätmine," lausus Piirmann viidates kirjadele, milles Paap põhjendas, et kontrolli läbiviimine pole otstarbekas. "Tema vaatepunktist loomulikult ei olegi otstarbekas."

"Möödunud kolm aastat Võrus on näidanud, et revisjonikomisjoni ei tohi juhtida võimuliitu kuuluv politseinik, sest ta ei saa tegeleda ennetus- ja menetlustegevusega, kuna selle ülesande edukas täitmine tähendaks talle isiklikult positsiooni ja hüvede kadumist," märkis Piirmann.

Võru volikogu opositsioon on palunud revisjonikomisjonilt hinnangut Anti Allase lepingulistele suhetele Mati Kitsikuga, millele sarnase teo eest hoiti sel nädalal arestikambris teist sotsiaaldemokraati – Kajar Lemberit.

Opositsioon on enda sõnul palunud ka uurida abilinnapea Sixten Silla rahaeraldusi iseenda juhitavatele ühingutele, millisele sarnase toimepiirangu rikkumise eest mõisteti tänavu kohtus süüdi Neinar Seli.

Võru linnavolikogu IRL-i fraktsioon tegi volikogu esimehele Toomas Paurile ettepaneku moodustada 8. juuni istungil komisjon linnavalitsuse tegevuse seaduslikkuse ja linna vara kasutamise sihipärasuse  kontrollimiseks.

Piirmanni hinnangul pole revisjonikomisjonile mõtet nende episoodide uurimist teist korda ülesandeks teha, sest uus ei oleks eesmärgipärane ega tõhus.

Linnapea Anti Allase kommentaar:

"Mul tõesti kahju, et Sa, Tarmo, ei ole suutnud 2,5 aastaga üle saada asjaolust, et oled opositsioonis. Ka on mul kahju, et Sa ei suuda leppida sellega, et volikokku võib kuuluda mõni politseiametnik. Tundub, et see ei sobi Sinu ja Su kambajõmmide plaanidega kuidagi kokku. Võin Sind rahustada, et kui Sixten tõstis mõned korrad vales kohas kätt, siis sellest hoolimata on tegemist läbinisti ausa inimesega, kes on omad vitsad juba kätte saanud. Tegu oli lihtsalt inimliku eksitusega, millest ei sündinud kellelegi kahju.

Võin ka Sind rahustada, et Võru linnavalitsuses ei ole juba pool aastat enam ühtegi nõunikku tööl. Tuletan Sulle meelde, et kui olid abilinnapea, siis oli neid tervel kolm. Huvitav, siis oli kõik korras ja nüüd mitte. Sulle mõjub opositsioonis olek hästi. Kui veel viis ja pool aastat opositsioonis oled, võib Sinust ehk saada isegi parketikõlblik liige koalitsioonis, kuhu kuulub mõni politseiametnik."

20 PÄEVA ENIMLOETUD