Menu

.      

Nädalavahetus möödus pidustuste seltsis- armsa kodulinna sünnipäeva ja taasiseseisvumispäeva tähistades.

100kilose tordi sisse mahub täpselt 320 muna ja hulgaliselt töökaid käsi. Maitse oli kreemiselt mõnus. FOTO: Aigar Nagel

PILDIGALERII Droonivideo SÜNNIPÄEV • Nädalavahetusel tähistati linnapäevadega Võru linna 232. sünnipäeva. Kolm päeva kestnud üritustel said lustida nii noored kui vanad. Erakordselt ilusa kingi tegi ilmataat, kes pakkus kõikidesse päevadesse päikest ja suvesooja.

Reedel tegi pidupäevadele avapaugu rongkäik, mis oli sel aastal pühendatud Kreutzwaldi loomingule ja kus osalesid Võru koolid, lasteaiad ja huviringid ning nostalgiat pakkusid vanaaegsed autod, mis samuti rongkäigu rivi pikendamas olid. Maitsta sai juba traditsiooniks saanud sünnipäevatorti, mille valmistas Väimela bistroo. Bistroo juhataja Ülle Kelbi sõnul kulus 100kilose tordi valmistamiseks 320 muna, mida ikka andis vahtu lüüa. „Teeme linna sünnipäevatorti juba neljandat aastat, iga aastaga läheb järjest kergemaks, sest teadmisi tuleb juurde,” räägib Ülle. Kõige raskem on naise sõnul tordi transportimine, sest juba 20kilost on keeruline kuhugi toimetada. Sestap toodigi suur maiuspala kohale osadena ning pandi kokku kohapeal umbes poolteist tundi enne söömise algust ning kaunistasid põhiliselt kaks töölist. Siinkohal kiidabki Ülle oma töölisi, kelleta ta kuidagi hakkama ei saaks.

Tort söödud, oli õige aeg alustada 1784meetrise linnajooksuga, kust seekord võttis osa 39 võistkonda. Kõige kiiremad olid perekond Seiklejad, kes läbisid raja viie minuti ja 34 sekundiga ning klubidest Võru Suusaklubi/Team Haanja, kelle ajaks sai kõigest 4 minutit ja 43 sekundit.

20 PÄEVA ENIMLOETUD