Menu

.      

Võrumaal alustab kooliteed 300 last, ranitsatoetused on valdades erinevad

Kõik Võrumaa omavalitsused maksavad vanematele ranitsatoetust, et katta osaliselt laste esimesse klassi minekuga seotud kulud ja väärtustada seeläbi haridust. Võru linnas on kooliminevale lapsele antav toetus 75 eurot. Pildil kuueaastane Markus Võru Kesklinna kooli ees koolimineku aega ootamas.	Fotod: AIGAR NAGEL

KOOLIALGUS • Võrumaal astub järgmisel nädalal esimesse klassi üle 300 lapse, ranitsatoetusi jagatakse valdades erinevalt. Enim saavad toetust Meremäe valla lapsed, järgnevad Urvaste ja Võru vald. Kõige väiksem rahaline toetus on Rõuge vallas, kes toetab samas lastele koolivesti soetamist.

„Võrumaa koolid peavad andmed õpilaste osas kinnitama hiljemalt 10. septembriks,” ütles Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Mailis Koger. Kooli minevate laste prognoosi aluseks on tema sõnul rahvastikuregistri andmebaas, mille kohaselt on 2009. aastal sündinud lapsi Võrumaal üle kolmesaja.

„Küll aga on võimalik, et mõni laps saab koolipikendust või astub küll esimesse klassi, aga seda mitte Võru maakonnas,” lisas Koger. Eesti Hariduse Infosüsteemis sel sügisel kooliminevaid lapsi tema sõnul veel kirjas ei ole.

20 PÄEVA ENIMLOETUD