Menu

.      

Tervishoiutöötajate streigis osales Lõuna-Eesti haiglas ligi 50 arsti

PILDIGALERII STREIK • Teisipäeval hommikul korraldasid tervishoiutöötajad tunniajase üleriigilise hoiatusstreigi, millega nõuti tervishoiu rahastamise suurendamist, et patsiendid saaksid vajalikku arstiabi. LõunaEesti haiglas osales kõnekoosolekul ligi 50 arsti.

„Kes ikka said, need ka tulid ja osalesid,” ütles Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu Lõuna-Eesti haigla usaldusisik Kersti Aarmaa. „Erakorralise osakonna töö samas jätkus, abita ei jäänud keegi.”

Aarmaa edastas arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu ja õdede liidu ühisavalduse, milles soovitatakse poliitikutel loobuda sotsiaalmaksu langetamisest, mis jätaks arstiabile alles 90–100 miljonit eurot aastas.

„Ravijärjekordades ootab üle 180 000 inimese, sest haigekassa eelarve on teadlikult tehtud tegelikust ravivajadusest väiksem. Seetõttu on haiglates ravitud rohkem patsiente, kui plaan ette nägi. Nüüd tahetakse haiglatelt nõuda viimase kvartaliga kogu haigekassa ülekulu tasategemist nii, et töö maht ei vähene, aga selle eest makstakse vähem,”  seisab avalduses.

Avalduses öeldakse, et jaotamata kasumis on üle 100 miljoni varasematel aastatel inimestelt kogutud raviraha, kuid selle kasutamise asemel plaanitakse raviteenuste hindu alandada. „Hinnakärbe viib paratamatult järeleandmisele kvaliteedis,” on kirjas avalduses.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD