Menu

.      

Nimi pandud: Võrumaal luuakse viie valla ühinemisel Haanjamaa vald

Viis valda ei olnud uue suure lõunavalla tekkimisel üksmeelel. Misso vallavanem Lembit Sikk (üleval) eelistas Haanjamaa nime, Rõuge vallavanem Tiit Toots soovis aga uuele vallale nimeks panna Rõuge. Fotod: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

HALDUSREFORM • Viie valla volikogud otsustasid teisipäeval Varstus toimunud koosolekul, et ühinevate valdade nimeks saab Haanjamaa vald. Volikogu liikmete salajane hääletus oli ülimalt tasavägine: 24 volikogude liiget pooldas Haanjamaa nime ja 23 liiget Rõuge nime. Kolm sedelit olid rikutud.

Misso, Haanja, Rõuge, Varstu ja Mõniste volikogu ühisel koosolekul oli laual kolm nimevarianti: Haanjamaa vald, Lõuna-Võrumaa vald ja Rõuge vald. Volikogude liikmete osavõtt oli teisipäevases hääletuses peaaegu sajaprotsendiline, 51 liikmest oli kohal 50 liiget.

„Põlise rõugelasena on mul loomulikult kahju, et tulevase valla nimi ei ole Rõuge,” lausus Rõuge vallavanem Tiit Toots. „Samas oli see ühinevate valdade demokraatlik otsus, mida tuleb austada.” Tegemist oli salajase hääletamisega, volikogude liikmed teiste eelistusi ei teadnud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD