Menu

.      

Kohvikuomanik ehitab endisest limonaaditsehhist uue külalistemaja

  • Kirjutas Heleri Lakur

Katariina allee 6b asuv endine tööstushoone-elamu valmis 1931. aastal Karl Ottenderi ja Jaan Kevvai 1924. aastal esitatud projekti alusel, mis esialgu oli planeeritud ühekorruseliseks, kuid hiljem ehitati siiski kahekorruseliseks. 1930. aastatel asusid hoones A. Silveri õlletehase Livonia esindus ja ladu ning Ed. Lemeri karastusjookide tehas. Foto: AIGAR NAGEL

Võru kesklinna ajalooline piirkond, Katariina allee, mis ühendab linnasüdant Tamula järve promenaadiga, muutub iga aastaga üha ligitõmbavamaks. Selle suve hakul valmib Katariina allee ääres uus külalistemaja, milles aastaid asus endisele õlletehasele kuulunud väike limonaaditehas.

Tootmishoone õnnelik saatus

Just niimoodi kirjeldab seda piirkonda Võrust pärit ettevõtja Meelis Mikson, kes veab Katariina allee 6b krundil mitut ettevõtmist. Neli aastat tagasi avas ta samal aadressil uuenduskuuri läbinud kohviku Taevas. Umbes kaks aastat tagasi aga hakkas ta taastama selle kõrval asuvat 1931. aastal Karl Ottenseni ja Jaan Kevvai projekteeritud  tootmishoonet-eramut, mida ajahambast puretuna ootas ees kas lagunemine või uuestisünd.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD