Menu

.      

Politsei: pühad möödusid liikluses rahulikult, ent perevägivald kasvas

  • Kirjutas BNS

Enamik lähisuhtevägivalla juhtumitest leiavad aset koduseinte vahel ja nii mõnigi juhtum lõpeb traagiliselt enne selle avastamist. Aastatel 2015–2018 registreeriti politsei andmetel kokku 125 raskete tagajärgedega lähisuhtevägivalla kuritegu, mille tõttu hukkus 41 inimest. Noorim ohver oli 15aastane ja vanimad 87aastased. FOTO: Aigar Nagel

Pühad möödusid liikluses rahulikult, toimus vaid kaheksa liiklusõnnetust, milles keegi vigastada sai, vahendas reedel ETV uudistesaade "Aktuaalne Kaamera".

Küll aga kasvas pühade ajal, võrreldes eelmise aastaga, lähisuhtevägivalla juhtumite arv. Kui eelmisel aastal oli pühadeperioodil lähisuhtevägivalla juhtumeid 178, siis tänavustel pühadel oli väljakutseid pea 20 rohkem - 195 korral kutsuti politsei lahendama perevägivalla juhtumit.

"Neid perevägivalla kutseid oli. Pühad on pikad ja tihtipeale tarvitatakse alkoholi ja tihtipeale juba mitmendal päeval minnakse tülli omavahel, leiab aset vägivald ja politsei peab sekkuma," vahendas ERR-i uudisteportaal Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo talituse juhi Varmo Reinu sõnu AK-le.

Vigastatutega liiklusõnnetusi toimus kaheksa. Kuigi liikluses olid pühad üsna rahulikud, on Varmo Reinu sõnul murettekitav just esimese jõulupüha statistika - nimelt tabas politsei 25. detsembril 33 joobes juhti.

"Kolmkümmend kolm on natuke palju ühe päeva jaoks. Olgu see suvine või talvine päev. Et noh alati keegi kusagil sõidab purjus peaga, aga sellisel määral on ikkagi murettekitav," märkis ta.

Ka reedel püüti liikluses neid, kes on purjus peaga rooli istunud või kes kiiruspiirangutest kinni ei pea. "Aktuaalne kaamera" käis ühe patrulliga kaasas, kes Tallinnas, Pärnu Maanteel poole tunniga tabas neli juhti, kelle spidomeetrinäit linnas oli pea 70 kilomeetrit tunnis või isegi veidi üle selle.

Järgmisel nädalal ootavad politseid ees taas tihedad päevad.

"Aastavahetusel on meil tavapäraselt rohkem jõude väljas. Ja vahetused on sätitud ka niimoodi, et just see öine aeg oleks kaetud. Sel ajal, kui inimesed pidutsevad, peab ka politsei olema väljas," rääkis Rein.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD