Menu

.      

Mitmed apteegid lähevad üle letiteenindusele

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Apotheka, Benu, Euroapteegid ja Südameapteegid lähevad nakkusriski vähendamiseks üle ainult letiteenindusele ning eraldavad müügisaalid tsooniks, kus liiguvad ainult apteegitöötajad.

Muudatusega on juba alustatud ja see viiakse ellu järk-järgult, teatas Eesti Apteekide Ühendus. Saaliteeninduse peatamise eesmärk on tagada apteegiteenuse kättesaadavus ja apteegitöötajate kaitse.

"Apteegipidajad loovad liikumistsoonid, et vältida piisknakkuse levimist ravimikarpidel avatud müügisaaliga apteekides," ütles Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige, proviisor Timo Danilov.

"Välja hakkab see nägema näiteks nii, et turvalindiga on tehtud liikumiskoridor sissepääsust kuni kassani. Ülejäänud saalist saab küll kaupa osta, aga apteeker toob selle ise patsiendile, sest patsient ise apteegis ringi liikuda ei tohi," lisas ta. 

Samuti hakatakse kassade juurde paigaldama kaitseklaase, et täiendavalt minimeerida apteegitöötajate haigestumise riski. Esimesed apteegid saavad kassadele kaitseklaasid esmaspäeval ning lähipäevil teostatakse muudatused valdavas osas apteekides.

Danilovi sõnul on apteegiteenuse tagamine kriitilise tähtsusega ning oluline on tagada apteegiteenuse järjepidevus. 

"Ravimeid on ladudes piisavalt ning praegu ei ole küsimus selles, kuidas võimalikult paljusid inimesi korraga teenindada vaid et kõik need, kellel on tõesti ravimit vaja, saaksid selle kätte viirusega kokku puutumata," lisas Danilov.

Juhendinfo praegusel perioodil apteegiteenuse osutamise kohta paigutatakse lähiajal ka apteekide sissepääsude juurde. EAÜ juhi kinnitusel kehtib uus kord ajutiselt ja loodetavasti annavad ka need meetmed oma osa, et haiguspuhangust kiiresti vabaneda.

Eesti Apteekide Ühendus on apteeke ja farmaatsia-alase kõrgharidusega isikuid ühendav mittetulundusühing. Ühendus loodi 2002. aastal.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD