Mitmed tanklaketid langetasid hindu

30.04.2020 Võru Olerex  FOTO: Aigar Nagel

Olerex langetas neljapäeval diislikütuse liitrihinna 0,999 eurole.

Alexela langetas neljapäeval diisli hinna alla euro, samuti langetati biometaani ehk CNG hinda. 

Circle K langetas neljapäeval kell 17.15 diislikütuse liitrihinna kõikides automaat- ja täisteenindusjaamades 99 sendile liitri eest.

"Inimeste ootus diislikütuse hinna langetamiseks oli suur, seda mõjutas ennekõike toornafta madal maksumus," ütles Olerexi sisseostu- ja logistikajuht Anton Šafrostin pressiteates.

27.04.2020 Võru Olerex FOTO: Aigar Nagel

27.04.2020 Võru Olerex FOTO: Aigar Nagel

"Ameerika toornafta asemel müüme siiski Euroopas valmistatud konkreetseid kütuseid, samuti tuleb arvestada, et kütuse hinnast moodustavad umbes 60 protsenti riigimaksud, seega on aktsiisilangetus riigi poolt oluline ja tervitatav samm," lisas ta.

Tema sõnul alandas Olerex hinda rohkem, kui aktsiisilangetus kaasa tooks. "Loodame, et rahvusvahelised vedajad hakkavad taas Eestis tankima ja usume, et peatselt jõuab madalama hinnaga kütus ka teiste toodete hindadesse," lisas Šafrostin.

Reedest väheneb diislikütuse aktsiisimäär 25 protsendi võrra 493 eurolt 372 eurole 1000 liitri kohta ehk Leedu tasemele.

27.04.2020 Võru Favora FOTO: Aigar Nagel

27.04.2020 Võru Favora FOTO: Aigar Nagel

Comments  
  +10
Kas see jutt või pläma on väärt. Näiteks või tilk vett merre. Teiseks mis hinnaalandus on ühest tuhandik allahindlust. Kas ei ole imelik, küüniline, alaväärtuslik, mõistmatu ning rahva rumalaks pidamine. Mis on kullakangil kui üks tõuge viiliga üle tõugata. BNS, võtke mõistus pähe millest kirutate.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD