Menu

.      

Hoiatav näide: haigena tööle tulek tõi kaasa nakatumiste ahela

  • Kirjutas BNS

Terviseamet tõi kolmapäeval esile juhtumi Eestis, kus koroonadiagnoosi saanud inimese otsus siiski tööle minna tõi kaasa märkimisväärse nakatumiste ahela. 

Terviseameti Põhja regiooni juhi Ester Öpiku sõnul sai ühe Eesti ettevõtte töötaja 6. aprillil teada, et tal on diagnoositud koroonaviirus. Samas otsustas nakatunu ikkagi minna tööle ning juba 7. aprillil tuvastati viirus ka sama ettevõtte juhil. 

Paari päeva jooksul nakatusid veel kolm sama ettevõtte töötajat ning samas kollektiivis lisandus nakatunuid ka 11., 12. ja 13. aprillil. 

Esimesena koroonadiagnoosi töötaja kodus haigestus ka tema abikaasa, samuti tema 86-aastane ema, kes viidi raskes seisu haiglasse. "Nakatunu töötaja ühel kolleegil nakatusid 15. aprillil abikaasa ja laps ning kolmel kolleegil elukaaslased või abikaasad 13. ja 17. aprillil," ütles Öpik, lisades, et 13. aprillil nakatus ka ettevõtte juhi abikaasa.

Samal päeval nakatus ka samas ärihoones tegutseva teise ettevõtte juht, kelle abikaasal tuvastati viirus 21. aprillil. 

Öpiku sõnul näitab see, kui kiiresti ja millises ulatuses on võimalik tekitada viiruse levik, kui haigena tööle minna. "Selliseid nakatumise kobaraid on meil tegeleikult hulgim."


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD