Menu

.      

Naistele suunatud riigikaitse teabepäevi kuulus ligi 200 inimest

  • Kirjutas BNS

Foto: Raul Mee.

Internetti kolinud naistele suunatud riigikaitse teabepäevi kuulas kahe päeva jooksul pea 200 inimest.   

Naistele suunatud riigikaitse teabepäevad pidid toimuma märtsi lõpus Võrus ja Narvas, kuid lükati viiruse tõttu edasi ning otsustati korraldada nüüd veebis, edastas ühendus Naised Riigikaitses. Esmaspäeval ja teisipäeval viidi teabepäevad läbi Naised Riigikaitses Facebooki lehel, teabepäevi kuulas kahe päeva jooksul pea 200 inimest.   
 
Veebiseminarid viidi läbi nii eesti kui vene keeles ning nende vältel said naised teada, kuidas valmistuda ajateenistuseks ning milliseid karjäärivõimalusi loob teenistuse läbimine, kuulasid ajateenistuse läbinud naiste kogemusi.
 
„Ajateenistusest võtsin ma kaasa hea vormi, sportliku elustiili ning oskuse juhtida inimesi ja protsesse. Kõige olulisemaks nendest pean ma aga keeleoskust – 11 kuu jooksul sain ma selgeks eesti keele ning see on aidanud mul tõusta kiiresti ka edasisel karjääriredelil,“ rääkis vanemseersant Jekaterina Šavkun venekeelsel veebiseminaril.
 
Naisi huvitas muuhulgas, kuidas võivad naiste bioloogilised eripärad ajateenistuses ja kaitseväes hakkama saamist, kuidas on ajateenistuses lahendatud naiste ööbimis- ja pesemistingimused, kas ajateenistuses tehakse mööndusi ka taimetoitlastele ja kui tihti on võimalik suhelda pere ja sõpradega. Küsiti ka seda, kas ajateenistuses lubatakse oma sotsiaalmeedia konto või blogi tarbeks filmida ja pildistada. 


 
„Arvan, et ajateenistuses ei ole ühegi naise jaoks raske, kui ta on eelnevalt enda jaoks selgeks mõelnud, miks ta selle otsuse tegi ning milline on pikem eesmärk selle otsuse taga. Kui sul on midagi, mille poole püüelda, siis see aitab väga hästi motiveerida ennast mistahes raskusi ületama,” ütles mereväe personaliohvitser, nooremleitnant Daisi  Želizko. 

Koos aasta alguses toimunud Tallinna, Tartu ja Pärnu teabepäevadega osales sel aastal ligi 400 noort naist, kes tundsid huvi ajateenistuse ja kaitseväe karjäärivõimaluste vastu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD