Menu

.      

10 enim tahetud ametit maikuus

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kõige populaarsema ametikoha tiitli haaras maikuus endale andmesisestaja, tõugates tahetuima ameti troonilt komplekteerija tööpakkumise. Keskmiselt kandideeris ühele andmesisestaja ametikohale 710 tööotsijat, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika.

Kõige tahetum amet maikuus oli andmesisestaja, kus keskmiselt kandideeris ühele ametikohale 710 tööotsijat ja suurima kandideerijate arvuga konkurss ületas 1900 kandideerija piiri.

Populaarsete ametite loetelus järgnes andmesisestajale mitu kuud tahetuima ameti tiitlit hoidnud kauba komplekteerija, kus ühele ametikohale saatis oma CV keskmiselt 315 tööotsijat. Kolmas suurima tööotsijate huviga amet oli kuller 277 kandideerijaga.

Tänu kaupluste taasavamisele alustasid tööandjad hoogsalt uuesti ka klienditeenindajate otsinguid ning klienditeenindaja tööpakkumine kerkis kohe ka enim tahetud ametite sekka. Ühele ametikohale kandideeris keskeltläbi 191 tööotsijat. Suurima kandideerijate arvuga klienditeenindaja konkursil osales aga tervelt 832 tööotsijat.

Keskmiselt 100 kandideerijaga värbamiskonkursside piiri ületasid veel ka assistendi (kontoritöötaja), laotöötaja ja tõstukijuhi, e-poe töötaja ja sisuhalduri, müügispetsialisti, kaupluse juhataja ja ka turundusspetsialisti ja -assistendi tööpakkumised.

„Maikuus hakkasid paljud tööandjad taas julgemalt värbama ja tööpakkumiste arvud kerkisid aprillikuuga võrreldes enamikes valdkondades,“ kommenteerib tööturu trende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. „Kõige rohkem vabu ametikohti lisandus klienditeeninduses ja müügisektoris, kus võrreldes eelneva kuuga, tööpakkumiste arv kahekordistus.“


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD