Menu

.      

10 enim tahetud ametit juunikuus

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pixabay

Juunikuus olid tööotsijad enim huvitatud e-kaubanduse ametikohtadest ja kuu populaarseimaks tööpakkumiseks kerkis  CVKeskus.ee tööportaalis e-poe spetsialist. Tööpakkumiste arvud maikuuga võrreldes kasvasid ja seda viimaks ka toitlustus- ning turismisektoris.

Juunikuu kõige tahetum amet oli e-poe spetsialist (sh e-poe klienditoe spetsialist, müügispetsialist või administraator), kus keskmiselt kandideeris ühele ametikohale 283 tööotsijat.

Populaarseteks osutusid taaskord ka kauba komplekteerijatele suunatud tööpakkumised, kus ühele ametikohale saatis CV keskmiselt 216 tööotsijat. Kuna värbamisega alustasid uuesti ka mitmed hotellid ja restoranid, kerkis populaarsete ametite esikolmikusse ka administraatori ametikoht, kus leidus keskmiselt 168 kandideerijat.

Kaupluste taasavamisest alates on tööotsijad näidanud suurt huvi ka teenindussektori vastu ja klienditeenindaja ametikohale kandideeris juunikuus keskeltläbi 167 tööotsijat. Suurima kandideerijate arvuga klienditeenindaja konkursil osales aga tervelt 919 tööotsijat.

Keskmiselt 100 kandideerijaga värbamiskonkursside piiri ületasid veel ka autojuhi ja kulleri, assistendi (kontoritöötaja), turundusspetsialisti või -assistendi ning laotöötaja ja tõstukijuhi tööpakkumised. Lisaks kasvas maikuuga võrreldes huvi ka tootmistööliste ja värbamisspetsialistide tööpakkumiste vastu.

„Alates maikuust on tööpakkumiste arvud kasvanud ja võrreldes tervisekriisi algusega leidus juunikuus pakutavaid ametikohti pea kaks korda rohkem,“ kommenteerib tööturu trende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Henry Auväärt lisab, et kõige rohkem vabu ametikohti leidus juunikuus klienditeeninduses ja müügisektoris. „Töö leidmise võimalused hakkasid viimaks paranema ka turismi- ja toitlustussektorites, kuna juunikuus antud valdkondades tööpakkumiste arvud võrreldes maikuuga kasvasid.“

TABEL: 10 enim tahetud ametit 2020. aasta juunikuus

Amet

 

Keskmine kandideerijate arv ametikohale

 

E-poe spetsialist (sh e-poe klienditoe spetsialist, müügispetsialist või administraator)

 

283

 

Kauba komplekteerija

 

216

 

Administraator toitlustus- ja/või turismisektoris

 

168

 

Klienditeenindaja

 

167

 

Autojuht / kuller

 

158

 

Assistent (kontoritöötaja)

 

152

 

Turundusspetsialist või -assistent

 

109

 

Laotöötaja / tõstukijuht

 

108

 

Tootmistööline

 

93

 

Värbamisspetsialist

 

85

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD