Menu

.      

Kümnest Euroopa riigist Eestisse tulijad peavad karantiini jääma

  • Kirjutas BNS

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule peavad alates esmaspäevast Euroopast Eestisse sisenemisel jääma kaheks nädalaks karantiini Rootsist, Portugalist, Rumeeniast, Bulgaariast, Horvaatiast, Islandilt, Luksemburgist, Hispaaniast, San Marinost ja Andorrast saabujad.

Eestisse tulles ei kehti eneseisolatsioon tulevast nädalast reisijatele Ühendkuningriigist, Austriast, Belgiast, Hollandist, Iirimaalt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Lätist, Norrast, Poolast, Prantsusmaalt, Maltalt, Saksamaalt, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist, Tšehhist ja Ungarist.

Euroopa Liidus kokku lepitud kolmandate riikide nimekirja kuuluvatest riikidest on võimalik Eestisse reisida Alžeeriast, Austraaliast, Gruusiast, Jaapanist, Kanadast, Marokost, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst ja Uus-Meremaalt. 

Teave riikide ja nõuete kohta neist riikidest saabujatele asub välisministeeriumi lehel: https://vm.ee/et/teave-riikide-ja-karantiininouete-kohta-euroopast-saabujatele .

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium aga tungivalt reisimist vältida, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 16 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei pea jääma eneseisolatsiooni.

20 PÄEVA ENIMLOETUD