Menu

.      

Antsla ürituse korraldaja võttis ametiga liiga hilja ühendust

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma märkis kolmapäevasel pressikonverentsil, et Antsla niinimetatud hipilaagri korraldaja võttis terviseametiga liiga hilja ühendust.

Härma sõnul oli Antsla ürituse puhul selge, et tegemist on heatahtlikke inimestega, kuid nende plaanid olid natuke läbi mõtlemata.

"Korraldaja võttis liiga hilja ühendust. Teisipäevase testimise käigus tuvastati kolm inimest, kes oleksid pidanud liikumispiirangu all olema. Nad olid pärit Suurbritanniast, Hispaaniast ja Portugalist. Lisaks tuvastati ka narkojoobes inimesi," nentis ta.

FOTO: Aigar Nagel

Härma sõnul testiti seal 41 inimest ja kolm inimest keeldusid testist ning viimaseid käsitletakse kui positiivse testiga inimesi. "Sellest tulenevalt sai üritus keelatud. Sinna ei tohi tulla juurde inimesi teistest riikidest. Inimesed, kes on negatiivse testiga, peavad lahkuma sealt, kuid positiivse testiga inimesed peavad minema karantiini," selgitas Härma.

Härma märkis, et COVID-19 leviku hetkeolukord Eestis on rahulik. "Me pole näinud suuri tõuse ja langeda pole ka kuhugi. Nädalas tehtud testide arv on veidi langenud. Kui inimestel pole palju muresid, siis pole põhjust pöörduda arsti juurde. Kuna positiivsete testide arv on alla ühe protsendi, siis pole põhjust kahtlustada ulatuslikku levikut Eestis. Juurde tulnud juhud on Harjumaal või Ida-Virumaal, kuid kasvutrendi need ei näita," ütles ta.

FOTO: Aigar Nagel

"Üle poole on nakkuse saanud kodus oma pereliikme käest ehk enamus saavad selle kodust. Viimasel kahel nädalal on kaheksa juhtu ja need on sisse toodud USA-st, Ukrainast, Hispaaniast," ütles Härma.

Teisipäeval saabunud Ukraina inimestelt võeti ligi 170 testi. "Praeguseks on kolm juba positiivsed ning üks on kinnitamisel. See number võib veelgi kasvada. Süsteem töötab ja inimesed kontrolliti kohe ära. Kõik haigestunud ja kontaktsed on jälgimisel," märkis ta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD