Menu

.      

Auto vajab hooldust? Neid asju pead teadma

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kevadel eriolukorra tõttu edasi lükkunud autohooldus on siiani tegemata? Selline olukord on tuttav paljudele sõidukiomanikele, kes nüüd tahaks kiiresti asjaga ühele poole saada.

Lihtsaim võimalus oleks haarata kinni esimese remonditöökoja pakkumisest, eriti kui lubatakse odavat ja kiiret tööd. Milliseid riske tuleks auto hoolduse ja remondipakkumiste puhul silmas pidada ning mida jälgida pärast tööde sooritamist - näpuäiteid jagab Amservi järelteeninduse juht Ahti Aasala.

Erinevad automargid, erinevad nõuded

Aasala sõnul pole inimesed tihti teadlikud, et igal automargil on tehase poolt kehtestatud kindlad tööd ja ülevaatuse käigus tehtavad kontrollprotseduurid. “On igati loogiline, et inimesed selliste asjade peale ei mõtle, siiski võib sellest teadmisest kasu olla.” Aasala toob välja, et kindlasti tehakse pea kõikides autoesindustes, remondi- ja autotöökodades põhilisi töid, nagu näiteks õlide ja filtrite vahetus, piduri- ja rooliosade kontroll, jne. “Eksitakse aga meie regioonile ettenähtud hooldusjuhiste täitmisel. Auto hooldustööd sõltuvad selle läbisõidust ja kasutuse perioodist, nagu ilmselt enamik autoomanikest ka teab. Sageli jäetakse aga hooldeprogrammis mõned vajalikud toimingud tegemata, näiteks tuleb meie kliimatingimustes iga korralise hoolduse käigus puhastada ja määrida pidureid, et need töötaksid ja ei roostetaks kinni.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD