Menu

.      

Ööpäevaga lisandus üheksa positiivset koroonatesti

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 686 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi ning lisandus üheksa positiivset testi tulemust.

Kahe Narva lisandunud juhtumi puhul on ühel juhul tegemist varasema positiivse lähikontaktsega ning teine juhtum on hetkel selgitamisel. Tartus juurde tulnud kaks nakatunut on seotud sealse koldega, sinna lisanduvad veel kolm Harjumaa juhtumit, kokku on koldes hetkel 11 nakatunut.

Nakatunute arv võib kasvada, sest hetkel on ainuüksi Tartumaal tuvastatud üle 50 lähikontaktse, kellest osad on ka juba haigestunud. Ülejäänud tänaste nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

30. juuli hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kolm inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 393 COVID-19 haigusjuhtumit 380 inimesega.

Neljapäevase seisuga on tervenenud 1926 inimest. Neist 1461 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 465 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 118 000 esmast testi, nendest 2051 on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD