Lutsar: me ei hakka oma rahva peal vaktsiine katsetama

Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar märkis kolmapäeval terviseameti pressikonverentsil, et koroonaviiruse vaktsiine hakatakse kasutama alles siis, kui need on täiesti ohutud.

"Vaktsiiniuuringud käivad peadpööritaval kiirusel," ütles Lutsar ja lisas, et need võetakse kasutusele alles siis, kui need on ohutud.

"Me ei hakka oma rahva peal katsetama," kinnitas ta.

Tema hinnangul on esimesi vaktsiiniandmeid oodata juba sügisel.

Eesti sõlmis ravimihiiu AstraZenecaga koroonavaktsiini eelostulepingu, mis peaks nõuetekohase vaktsiini valmimisel tagama Eestile 1 330 000 doosi 665 000 inimese vaktsineerimiseks.

Suurbritannias Oxfordis on Covid-19 vastase vaktsiini katsetused täies hoos ja AstraZeneca loodab järelevalvelt heakskiitu taotleda juba sel aastal.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1344 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 17 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt lisandus ööpäevaga enim positiivseid koroonaviiruse teste Ida-Virumaale ehk üheksa. Harjumaale lisandus seitse ning Lääne-Virumaale üks koroonaviiruse juht. 


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD