Menu

.      

Kagu-Eestis vaktsineeriti 1101 koera ja kassi marutaudi vastu

  • Kirjutas BNS

Põlva-, Võru- ja Valgamaal möödunud nädala lõpus kolmel päeval läbi viidud kampaania käigus vaktsineeriti 624 koera ja 477 kassi.

Veterinaar- ja toiduameti peaspetsialisti Enel Niine sõnul võib kampaania tulemustega igati rahule jääda. „Kohalikud elanikud olid väga teadlikud marutaudi ohtlikkusest ning mõistsid vaktsineerimise vajalikkust. Kuigi oleme marutaudivaba riik, piirneb Eesti idast riigiga, kus marutaudi oht meid vahetult varitseb. Seega on oluline, et koerad ja kassid nii mujal Eestis kui antud piirkonnas oleksid selle haiguse vastu vaktsineeritud,“ selgitas Niin. 

„Marutaud on surmav haigus, mis ei ohusta üksnes lemmikloomi, vaid kujutab suurt ohtu ja lõppeb surmaga ka inimesele. Lemmikloomade vaktsineerimine on vajalik, sest valdav osa inimeste haigestumistest on seotud koerahammustusega,“ kirjeldas Niin. 

Kampaania käigus vaktsineeriti marutaudi vastu Valgamaal 247, Põlvamaal 454 ja Võrumaal 400 koera ja kassi. Eelmisel aastal vaktsineeriti kampaania käigus Võru- ja Põlvamaal üle pooletuhande lemmiklooma. Kahel päeval sai vaktsiinisüsti marutaud vastu 317 koera ja 185 kassi.

Veterinaar- ja toiduamet tänab kõiki kampaaniaga liitunud Kagu-Eesti loomaarste, loomakliinikud, kohalikke omavalitsusi ja teisi, kes kampaaniasse panustasid.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD