Menu

.      

Ööpäevaga lisandus 26 positiivse COVID-19 proovi andnud inimest

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2276 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 26 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 18 inimesel, teatas Terviseameti pressiesindaja neljapäeval. Ida-Virumaale lisandus kaks ning Lääne-Virumaale, Tartumaale ja Võrumaale üks uus positiivne koroonaviiruse proov. Kolmel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Terviseameti kahe regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviiruse levikuga seonduvalt ligi 1300 inimest.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud 18 uuest haigusjuhust kuuel juhul oli tegemist juba teadaoleva lähikontaktsega, ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Kuna rahvastikuregistris Lääne-Virumaa aadressiga märgitud inimene elab tegelikkuses Harjumaal, siis andis terviseameti ida regionaalosakond juhtumi üle põhja regionaalosakonnale, mistõttu lisandus põhja regionaalosakonna jälgimisele 19 uut haigusjuhtu.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kolm aktiivset kollet, millest Ülemiste City ja Nõmme Kalju koldega on mõlemaga hetkel seotud kaheksa haigusjuhtu ning saunapeo kolle, millega seotult on haigestunud kuus inimest.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 500 inimese, kellest 102 on haigestunud.

Terviseameti ida regionaalosakonna jälgimisel on seoses SARS-CoV-2 levikuga 770 inimest, kellest 105 on haigestunud. Regionaalosakonna tegevuspiirkonnas on kokku viis aktiivset kollet, millest suurim on 56 haigestunuga  niiöelda Estonia kaevanduse kolle. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 13, Ojamaa kaevanduse koldega kaheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu.

Neljapäevahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kümme inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Möödunud ööpäeva saadeti haiglast koju üks inimene ning hospidaliseeriti kolm koroonaviirusesse nakatunut.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 16,1.

Eestis on kokku tehtud üle 154 000 esmase testi, nendest 2 441 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD