Menu

.      

Ööpäevaga lisandus 32 positiivset koroonaviiruse testi

  • Kirjutas BNS

Võru Kagukeskuse parklas avati testimispunkt FOTO: Aigar Nagel

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1770 haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse esmast testi, millest 32 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 12 inimesel. Võrumaale lisandus kolm, Ida-Virumale kolm, Pärnumaale kaks, Tartumaale üks ja Viljandimaale üks. Kümnel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud 12 haigusjuhust on praegu teadaoleva informatsiooni põhjal seitse varasemate haigete lähikontaktsed, üks juhtum on sisse toodud Saksamaalt. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel.

6.-7. septembrini lisandunud haigusjuhtudest oli kaks juhtu sisse toodud Mehhikost ja Itaaliast, pere-ja töökontaktide kaudu haigestus kuus inimest.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on viis aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 15, 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega 10, Courmet Coffee koldega 10 ning saunapeo koldega seitse nakatumist. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud kaheksa haigusjuhtu.

Tallinnas on 100 000 elaniku kohta 31 COVID-19 haigusjuhtu.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel 761 inimest, kellest 156 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandus kolm uut juhtu, neist üks Narva linna. Kahel juhul on tegemist varasemate haigestunute lähikonktaktsetega, ühel juhul on nakatumise asjaolud veel täpsustamisel. Terviseameti ida regionaalosakonna jälgimisel on seoses SARS-CoV-2 levikuga ligi 600 inimest. Osakonna tegevuspiirkonnas on kokku viis aktiivset kollet, millest suurim on 56 haigestunuga nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Seal on nakatunud 31 töötajat ja nende 25 lähikontaktset. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 15, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Vanglas on nakatunud kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget.

Lõuna regiooni uute positiivsete puhul on tegemist Võru sünnipäeva koldesse lisandunud viie nakatunuga, kes olid varasemate haigete lähikontaktsed. Kokku on teisipäeva hommikuse seisuga niinimetatud Võru sünnipäeva koldes 12 nakatunut. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses ligi 275 inimest, kellest 30 on haigestunud.

Pärnumaale lisandunud kaks positiivsest juhust üks on seotud reisimisega välismaale ja üks on Võrumaal positiivse isikuga kontaktis olnud inimene. Austria-Itaalia kümnesest reisiseltskonnast on Pärnumaal viis positiivset ja Võrumaal neli positiivset. Üks inimene põdes haiguse kevadel läbi ja on negatiivne. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 20 inimest, kelles kaheksa on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele, et kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Teisipäeva hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi seitse inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Möödunud ööpäeva jooksul uusi haigusjuhtumeid ei avatud ega lõpetatud.

Praeguseks on haiglates lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit  405 inimesega. Teisipäevase seisuga on tervenenud 2195 inimest. Neist 1666 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 529 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 163 000 esmast testi, nendest 2564 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 20,32.

20 PÄEVA ENIMLOETUD