Menu

.      

Terviseamet alustas Võrumaal testide võtmist uues testimispunktis

  • Kirjutas BNS

Võru Kagukeskuse parklas avati testimispunkt FOTO: Aigar Nagel

Seoses viiruse leviku tõusuga Võrumaal alustas terviseamet koostööpartner proovide võtmist uues testimispunktis, mis loodi Võru linna.

Qvalitase õdedega mehitatud sissesõidu meetodil testimispunkt asub Kagukeskuse parklas Kooli tänav 4 kinnistul, autopesula juures. Testimiseks on vajalik perearsti saatekiri, selle laekumisel võtab testimise kõnekeskus ühendust ja broneerib aja. Proovid transpordib ja viirust analüüsib Synlab oma Tallinna laboris ja inimesed saavad vastused 24 tunni pärast.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus möödunud ööpäeval enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 12 inimesel, Võrumaale lisandus kolm nakatunut. 

Lõuna regiooni uute positiivsete puhul on tegemist Võru sünnipäeva koldesse lisandunud viie nakatunuga, kes olid varasemate haigete lähikontaktsed. Kokku on teisipäeva hommikuse seisuga niinimetatud Võru sünnipäeva koldes 12 nakatunut. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses ligi 275 inimest, kellest 30 on haigestunud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD