Menu

.      

Ööpäevaga lisandus 22 positiivset testi

  • Kirjutas BNS

Viimase ööpäevaga lisandus 22 positiivset koroonatesti testi, neist pooled Tallinnasse.

Viimase ööpäevaga jooksul analüüsiti Eestis 1 838 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 22 testi tulemus osutus positiivseks, edastas terviseamet. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 20,62.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 11 inimesel. Kõik Harjumaa positiivsed tulemused laekusid Tallinnasse. Võrumaale lisandus kaks, Ida-Virumale neli, Viljandimaale üks ja Tartumaale üks.  Kolmel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Tallinnas ööpäevaga lisandunud 11 haigusjuhust on kahel juhul tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega ja ühel juhul nakatuti sünnipäeval. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel.

Perioodil 7.-8. september lisandunud haigusjuhtudest oli kümnel juhul tegemist nakatumisega pere-ja töökontaktide kaudu. 

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 15, 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega kümme, Gourmet Coffee koldega 11, muusika koldega kuus ning saunapeo koldega seitse nakatumist. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud kaheksa haigusjuhtu. 

Tallinnas on 100 000 elaniku kohta 31,5 COVID-19 haigusjuhtu.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 885 inimest, kellest 165 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandus  neli uut juhtu, neist üks Narva linna. Ühel juhul toodi haigus sisse Venemaalt, ühel juhul on tegemist nakatumisega töökohas, kahel juhul on nakatumise asjaolud veel täpsustamisel. Kokku on Ida regioonis viis aktiivset kollet, millest suurim on 56 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 25 töötajate lähikontaktsed) Estonia kaevanduse kolle. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 15, Ojamaa kaevanduse koldega 9 ning Viru vangla koldega 5 haigusjuhtu (kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget). Ida regionaalosakonna jälgimisel on 425 inimest, kellest on 64 haigestunud.

 Lõuna regiooni nelja uue positiivse puhul on tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega.  Haigestunud on üks Rally Estoniat külastanud pealtvaataja. Inimene oli väga hoolas, kandis maski, kasutas Hoia äppi ja kui enesetunde halvenedes, lahkus viivitamatult rallilt. Kokku on kolmapäeva hommikuse seisuga Lõuna regioonis kolm  kollet – perekondlik nakatumine kuue inimesega, Võru sünnipäev (16 inimest, kellest 1 on Lääne regionaalosakonna jälgimisel) ja Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut, neli neist on  Lääne regionaalosakonna jälgimisel). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 285 inimest, kellest 33 on haigestunud.

Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 23 inimest, kelles kaheksa on haigestunud. 

Kolmapäeva hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi seitse inimest, juhitaval hingamisel on üks  patsient. Koju ei saadetud ühtegi inimest, üks patsient viidi Lääne-Tallinna Keskhaiglast üle Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Haiglates on lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit  405 inimesega.

9. septembri seisuga on tervenenud 2213 inimest. Neist 1683 inimese ehk 76,1 protsendi haigusjuhtum on lõpetatud, 530 inimese ehk 24,9 protsendil  on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD