Menu

.      

Viimase ööpäevaga lisandus 32 positiivset testi

  • Kirjutas BNS

Viimase ööpäeva jooksul lisandus 32 positiivset testi, neist 15 Tallinnasse.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 845 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 32 testi tulemus osutus positiivseks, edastas terviseamet. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 21,75.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 16 inimesel, neist 15 Tallinnasse. Ida-Virumale laekus üheksa uut positiivset testi tulemust. Tartumaale neli ja Võrumaale üks.  Kahel juhul puudus positiivse proovi andnutel rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud 16 haigusjuhust on ühel juhul tegemist Ühendkuningriigist sisse toodud juhtumiga, neljal juhul anti haigus edasi töö-või perekontaktide kaudu, ühel juhul toimud nakatumine lasteaias. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel.

Perioodil 9.-10. september lisandunud haigusjuhtudest oli kahel juhul nakatumine seotud lasteaiaga ning neljal juhul oli tegemist nakatumisega pere-ja töökontaktide kaudu.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 15 juhtumit, 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega 10, Gourmet Coffee koldega 16 ning muusika koldega kuus. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud kaheksa haigusjuhtu. Lisandus lasteaia kolle, kus nakatunuid on kokku seitse, neist kolm last, kolm õpetajat või õpetajaabi ja üks lapsevanem.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 921 inimest, kellest 169 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandus  üheksa uut juhtu. Seitsmel juhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega, kahel juhul on nakatumise asjaolud veel täpsustamisel. Kokku on Ida regioonis viis aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 26 töötajate lähikontaktsed)  nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 15, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Töökoha koldega nr 1 on reede hommikuse seisuga seotud seitse inimest ja töökoha koldega nr 2 samuti  seitse. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 442 inimest, kellest on haigestunud 64 .

Tartumaale ja Võrumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega.  Lõuna regioonis on reede hommikuse seisuga kolm kollet – perekondlik nakatumine kuue inimesega), Võru sünnipäev 18 inimesega (neist üks Lääne regionaalosakonna jälgimisel) ja Itaalia reisi kolle üheksa haigestunuga (neist viis on  Lääne regionaalosakonna jälgimisel). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 305 inimest, kellest 35 on haigestunud.

Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 35 inimest, kelles üheksa on haigestunud.

11. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 13 inimest, juhitaval hingamisel on üks  patsient. Koju ei saadetud kedagi, uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli.

Haiglates on lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit  405 inimesega. 11. septembri seisuga on tervenenud 2233 inimest. Neist 1701 inimese ehk 76,2 protsendi haigusjuhtum on lõpetatud, 532 inimese ehk 23,8 protsendi puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 168 000 esmast testi, nendest 2 632 ehk 1,56 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse andmetel on reedese seisuga Hoia mobiilirakendust alla laaditud 113 588 korda ja läbi selle on end haigeks märkinud 30 inimest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD