Menu

.      

26-st Euroopa riigist tulijad peavad jääma eneseisolatsiooni

  • Kirjutas BNS

Alates esmaspäevast peavad 26-st Euroopa riigist tulijad jääma kahenädalasse eneseisolatsiooni. 

Eneseisolatsiooni kohustus ei laiene neile inimestele, kes saabuvad Eestisse Euroopa Liidu (EL) ja majanduspiirkonna, Schengeni ala ning EL-i ühise nimekirja riigist, mille nakatumisnäitaja on alla 50 inimese 100 000 elaniku kohta. Edaspidi vaadatakse see piirmäär üle kord nädalas reedeti ja uus piirmäär jõustub sellele järgnevast esmaspäevast.

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule kehtib alates esmaspäevast kahe nädala pikkune liikumisvabaduse piirang Andorrast, Austriast, Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Horvaatiast, Iirimaalt, Islandilt, Itaalialt, Leedust, Luksemburgist, Maltalt, Monacolt, Poolalt, Portugalist, Prantsusmaalt, Rootsist, Rumeeniast, San Marinost, Slovakkiast, Sloveeniast, Šveitsist, Taanist, Tšehhist, Ungarist ja Ühendkuningriidit.

Liikumisvabaduse piirang ei rakendu Küproselt, Norrast, Liechtensteinist, Saksamaalt, Kreekast, Bulgaariast, Vatikanist, Lätist ja Soomest tulijad.

Vastavalt 25. septembril tehtud valitsus otsusele ei laiene Leedust tulijatele liikumisvabaduse piirang siis, kui nad tulevad siia töötamiseks, õppimiseks, tervishoiuteenuse saamiseks, perekondlike sündmuste puhul või transiidi eesmärgil ning neil pole haigussümptomeid ega teadaolevat kokkupuudet nakkushaigega.

7. augustil uuendas Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liitu mittehädavajaliku reisimise ajutise piiramise ja piirangu võimaliku kaotamise kohta käiva soovituse lisas olevat kolmandate riikide nimekirja, mille alusel on võimalik Eestisse reisida Austraaliast, Gruusiast, Jaapanist, Kanadast, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast Uruguayst ja Uus-Meremaalt. Kanadast, Gruusiast ja Tuneesiast reisidest kehtib kahe nädala pikkune liikumisvabaduse piirang. Teistest nimetatud riikidest Eestisse saabudes tulevast nädalast oma liikumisvabadust 14 päevaks piirama ei pea.

1. septembrist saavad COVID-19 riskiriikidest Eestisse naasjad isolatsioonikohustuse lühendamiseks ning tööle naasmiseks lasta end koroonaviiruse suhtes lennujaamas ja sadamas testida. Lisainfo testimise kohta on leitav terviseameti kodulehelt.

20 PÄEVA ENIMLOETUD