Menu

.      

FOTOD Aasta viimase ajateenistusse kutsumisega alustab kaitseväes väljaõpet üle 1200 kutsealuse

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kuperjanovi jalaväepataljon

Täna ja homme astuvad kuperjanovlaste ridadesse ligi 450 värsket ajateenijat, kes saavad kaheksa kuud kestva teenistuse jooksul väljaõppe teenimaks sõduri ametikohal.

Võimalikud erialavalikud on näiteks laskursanitar, kuulipildur, aga ka väliköögi või väliremondimeeskonna spetsialist või sidemees. Esmalt tuleb aga läbida seitse nädalat kestev sõduri baaskursus, mille edukal lõpetamisel saavad sõdurid õiguse kanda pealuu ja säärekontidega käiseembleemi.

Aasta viimase ajateenistusse kutsumisega esmaspäeval ja teisipäeval alustab kaitseväes väljaõpet üle 1200 kutsealuse.

Enim kutsealuseid läheb teenima 1. ja 2. jalaväebrigaadi, noori lisandub veel küberväejuhatuse ja toetuse väejuhatuse käsutusse, edastas kaitseressursside amet. Vabatahtlikult plaanib ajateenistusse minna ka üheksa neidu, kes jagunevad samuti 1. ja 2. jalaväebrigaadi ja küberväejuhatuse ning toetuse väejuhatuse üksuste vahel.

Noorte teenistusse viimisel kasutab kaitseressursside amet ettevaatusabinõusid. Bussides  on piisavalt ruumi, et kutsealused saaksid hajutatult istuda. Enne bussi sisenemist täidavad nad  terviseankeedi ja nende kehatemperatuuri mõõdetakse. Kutsealused peavad bussides kandma maske ja saadaval on käte desinfitseerimise vahendid. Viiruse leviku olukorras saavad noored kokkuleppel ametiga minna ka ise otse teenimiskohta. 

Kaheksa kuud kestva väljaõppe lõppedes saavad väeosad täiendust reservarmee reakoosseisu jaoks. GALERII

20 PÄEVA ENIMLOETUD