Rõuge vahetas vallavanema välja

Mailis Koger emadepäeva ajal. FOTO: Kalev Annom

Rõuge vallavolikogu umbusaldas teisipäeval senist vallavanemat, viimase aasta lapsehoolduspuhkusel olnud Mailis Kogerit ning valis tema asemel uueks vallajuhiks seni vallavanema ülesannetes olnud Rein Loigu, edastas Lõuna-Eesti Postimees.

"Alates 12. aprillist on vallas poliitiline olukord muutunud ja sellega seoses on senine vallavanem kaotanud volikogu enamuse usalduse ja kutsutakse tagasi," ütles umbusaldajate nimel Alar Johanson.

Mailis Koger teatas enne volikogu e-istungi algust, et ei soovi sellel osaleda ning saatis volikogule läkituse. "See, et poliitiline võim kohalikus omavalitsuses keset valimisperioodi vahetub, käib paraku omavalitsuse elukorralduse juurde," seisis avalduses. "Ma ei saa aga nõustuda põhjendusega, milleks on usalduse kaotus."

"Mul puudub igasugune süü eespool toodud tegevustes või mingites muudes tegevustes, mis võiks kaasa tuua usalduse kaotuse. Veel enam, olen alates 9. aprillist 2020. aastast olnud sünnitus- ja lapsehoolduspuhkusel ning minu teenistussuhe on peatatud. Kuidas ma selle usalduse nüüd siis kaotasin?"

Ka opositsioon tundis huvi, millisel konkreetsel põhjusel Koger uue võimuliidu usalduse kaotas, kuid sel teemal pikemat arutelu ei avatud. "Üksikasjadesse ei hakka langema. See on ühine poliitiline otsus," vastas Johanson.

Kogeri umbusaldamise poolt hääletas 14, vastu 12 saadikut.

Ainsa kandidaadina vallavanemaks esitatud Rein Loik sai elektroonilisel hääletusel 27 poolthäält, kuigi volikogu liikmeid osales e-istungil teadaolevalt 26.

Salajase hääletuse läbiviimist korraldanud vallavalitsuse projektispetsialist Ruuta Ruttas-Küttim sõnas, et küllap soovis keegi näidata, et elektrooniline hääletamine pole turvaline. Samas rõhutas ta, et hääletus kontrollitakse infosüsteemis päev hiljem üle ning kõrvaldatakse hääl, mille andnud inimese isikukood ei lähe kokku volikogu liikmete isikukoodiga.

Volikogu kinnitas ka uue, seitsmeliikmelise vallavalitsuse, kuhu lisaks vallavanemale kuuluvad Marju Kõva, Jane Liiv, Urmas Peegel, Katrin Urbanik, Britt Vahter ja Triinu Õispuu.

Teisipäeval anti menetlusse umbusaldusavaldus volikogu esimehe Tiit Niilo vastu. Sõna võtnud Margus Treial heitis talle ette juhtimisvigu, sealhulgas hääletamist teehoiukava poolt, milles muu hulgas ette nähtud kruusatee remont paaril teel, mis teenindavad Niilo ettevõtet. Umbusaldusele on alla kirjutanud 11 volikogu liiget ja see tuleb hääletusele järgmisel volikogu istungil.

Comments  
  -2
... ei ole Mailis sadade tuhandete eest endale rahva kinnisvara püüdnud " joonistada" , või ka kääridega kedagi läbilüüa ähvardanud nagu seda mõned "suured kannatajad " on teinud...
  +5
Ega seal vallas enam nüüd ametnikud tööd tehes eriti pinguta, oleletakse ja nauditakse peatset suvepuhkust. Eks muidugi seatakse ringkaitset otsitakse sõpru kellega sügisel pumba juurde jõuda. Tuleb siiski tegus endale mõtlev suvi.
  +16
Mailis, nüüd käituti sinuga nii, nagu sina teistega vallavanemana käitusid.
Omad vitsad peksavad.
Varstu ei unusta!
  +14
Enne sügisesi uusi valimisi on see komejant muidugi mõttetu aga ju siis tahetakse ikka pumba juures olla ja kompatakse jõujooni. Tundub et kellelgi on hädasti vaja kohtasid nii volikogus kui ka vallavalitsuses, varjatud kardinalid kindlasti varsti annavad endast märku. Kas vanad kännud asuvad valimistel valla etteotsa?, ju seal kõrgemal on jalgealune hakanud vajuma. Elame näeme.
  +17

Quoting kas see:

Kurjuse ,kättemaksu ja ärapanemise vald?


On alati olnud. Lihtsalt nüüd on seltskond suurem, kelle ees head nägu teha ja see enam nii hästi välja ei tule. Omade punt kuivab kuidagi kokku ja siis on veel pettunuid ja sealt lekib ja.. Ei ole lihtne! Nüüd hirmutab ja vihastab ja siis on tõeline pale lagedal. Imetlegem!
  +13
Kurjuse ,kättemaksu ja ärapanemise vald?
  +23
Mailis, miks su näos niipalju kurjust on? Varem sul polnud seda.
Sa pead endaga midagi tõsiselt ette võtma, sest edasise elus ei too see head. Mõtle oma käitumise peale ja arutle, kas neid tegemisi oleks saanud paremini teha. Kui sa seda ei tee, siis sinu hädad ei lõpe.
  +34
See, et keegi sai emaks ei nulli ju varasemaid lollusi, teiste inimeste vaimset peedistamist ja ülbust. Koger jõudis lühikese ajaga väga paljudele väga haiget teha. Ei sobinud vallavanemaks. Asi pole selles et emarolli ei väärtustata vaid selles kuidas oma tööd teed, inimestesse suhtud. Vahet pole kas oled mees, naine või vanaema.
  +29

Quoting Assa juudas:

kus Kerli Kõiv on Fb asunud oma rinnaga Kogerit kaitsma. Nutt ja hala on lõpmatu, nagu oleks kõigile Eesti emadele haiget tehtud. Mõistus, tule koju


See seltskond ja ema-teema on eraldi jutt. Traagikat mõlemal seoses sellega ja eks see mõjub. Täitsa inimlik. Aga Kõivu rähklemine sõnades-tegudes-postitustes on juba haiglaslikult koomiline. Kahepalgeline pealekauba. Võiks ju teha nagu noorteka ajal - korraldame "koolituse-kursuse" kusagil spa-s ja nii saavad hädalised abi. Kes pääseb kodust jubeda mehe juurest, kes saab niisama lustida ja kes "ringi vaadata". Mingu kahekesi tuulutagu ennast Kogrega, mõjub emaksolemisele ka kindlasti hästi.
  +34
Kas ebaväärikalt väljasöödud Rõuge kooli endine direktor saab nüüd tagasi ametisse kutsutud?
  +18
Sõbralik soovitus opositsioonile – kui pole midagi kirjutada, siis pole mõtet ka „pastakast välja imeda“.
  +24
Kuidas puutub kokku Tiit ja teed? Teid peabki hooldama ja remontima. Ka selles kohas, kus võib elada ainult 1-2 inimest, kuid vajavad korras teed, et saaks kiirabi või tuletõrje kohale sõita. Tegelikult ongi teed hooletuse jäetud. Meie maksumaksjad tahaksime ka äkki sõita tolmuvabal või vähemalt aukudeta teedel. Mille poolest meie maakad oleme kehvemakd, kui linlased? Paraku ei suuda rohkem siin maal teha, kui autosid remontida, et lapsed saaksid kooli ja ise tööl käia. Jah, pole kursis, mis teid Niilo remontida tahab aga tegelikult peab ikka kohalik omavalitsus ka hea eest seisma, et inimestel oleksid teed vähemalt korras. Viimane talv ja aasta on näidanud, et sellega on tõsised probleemid. Hankeid võidavaid need, kellel tehnika kehv ning iga väiksem mägi paneb traktori mäeharjal puksima.
  +19
Kõva Marju ka tõmmaku lesta, facking nõid :-x krr krr
  +31
kus Kerli Kõiv on Fb asunud oma rinnaga Kogerit kaitsma. Nutt ja hala on lõpmatu, nagu oleks kõigile Eesti emadele haiget tehtud. Mõistus, tule koju
  +26
Vai Margus, Margus. 2020 teehoiukavas oli su valduste juurde viiva Soolätte tee truubi ehitus ja 90 t kruusavedu. See kinnitati 25.02.2020 volikogu istungil ja Margus hääletas??? 2021 teehoiukavas oli samale teele veel 150 t kruusa, kava kinnitati 27.04.2021 volikogu istungil ja Margus hääletas. Oli küll ka 3 erapooletut aga protokollist ei kajastu, kes need olid. Nii et, sa selle Niilole süü otsimisega ei astunud mitte ämbrisse vaid peris PANGI!
  +23
Tiit Niilo ettevõte ei asu üksikul saarel. Sinna viivaid teid kasutavad ümberkaudsete külade elanikud. Muide, ammu enne seda, kui Niilo ettevõte loodi. Kas seal elavad inimesed ei väärigi paremaid teid? Või on ise "süüdi", et vales kohas elavad.
  -10
Kuda saate tulemuse kinmitada, kui hääletavate arv klapi. Naljaninad. See otsus ei lehti. Piinlik pealekauba
  +7
Ja mis veel - Margus Treial!??!! Naerame koos! Kardab ilmselt, et hakkab nüüd enda valdustesse vähem saama? Või on järjekordne kellegi lõukoer!? Pakume, et kelle? ;)
  +23

Quoting Murka plä:


Quoting Kahju aga nii on!:

Jummal om aiglane aga õiglane!


Mis õiglane...suht lollus oli see kõik


Ei midagi uut sel juhul! Rõuges juba pikemat aega lollus möllab. Kogrega eesotsas kohe eriti uhkelt ja just varjatud moel!!
  -13

Quoting Kahju aga nii on!:

Jummal om aiglane aga õiglane!


Mis õiglane...suht lollus oli see kõik
  +23
Jummal om aiglane aga õiglane!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD