FOTOD Alar Karis võttis vastu peaminister Kaja Kallase lahkumispalve

FOTO: Vabariigi Presidendi Kantselei/Arno Mikkor

President Alar Karis kohtus esmaspäeva hommikul Tallinnas Kadriorus peaminister Kaja Kallasega, kes esitas riigipeale lahkumispalve seoses tema nimetamisega Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja kandidaadiks.

President tänas Kaja Kallast, kes on Eesti valitsust juhtinud kolm ja pool aastat.

FOTO: Vabariigi Presidendi Kantselei/Arno Mikkor

„See on olnud kriisiderohke aeg, mille verstapostid on koroona, majanduslangus ning sõda Euroopas, kui Venemaa purustas agressiooniga Ukrainas meie senise julgeolekupildi,“ ütles president Karis.

Riigipea teatas, et alustab kõnelusi kõigi riigikogus esindatud erakondade esindajatega.

FOTO: Vabariigi Presidendi Kantselei/Arno Mikkor

„Reformierakond, senine peaministripartei, kellel on riigikogu valimiste järel parlamendis 37 liikmega suurim fraktsioon, nimetas enda poolt võimaliku valitsusjuhi kandidaadi. Mina soovin kuulda nüüd kõigi parlamendierakondade arvamusi, et kes nende arvates suudab riigikogu jõujooni arvestades moodustada töövõimelise enamusvalitsuse,“ sõnas president Karis. 

„Eesti vajab valitsust, kes valitseb ja teeb otsuseid, mis aitavad majanduse tõusule pöörata, kindlustavad meie julgeolekut ning seeläbi kindlustavad Eesti inimeste turvatunnet ja toime tulemist,“ rõhutas riigipea.


 


 

LOE VEEL