Rallisõitja Ott Tänaku kõrvale istus uus kaardilugeja

Rallisõitja Ott Tänaku kõrvale istus uus kaardilugeja

Ott Tänak testis kolmapäeval Soomes Hyundai i20 Rally1-autot, kus tema kõrval istus tavapärase paarimehe Martin Järveoja asemel 29-aastane Jakko Viilo, kirjutab Postimees.

Tänak jagas kolmapäeval Instragrami lugudes fotosid, kuidas ta lendas helikopteriga rallitestile ning tuli sealt hiljem tagasi. Piltidel istus tema taga laiemale avalikkusele tundmatu kaardilugeja Jakko Viilo.

Ralliringkondades on arutletud, et Järveojat vaevas pärast Soome avariid seljavigastus, kuid asjaosalised pole seda infot kinnitanud. Tänaku meediaesindaja Henri Rump kinnitas aga Postimehele pärast artikli algset avaldamist, et kolmapäevasel testil istus Tänaku kõrval just Viilo. "Martin on suvepuhkusel ja Jakko Viilo asendas teda," selgitas Rump.

29-aastane Võrumaalt pärit kaardilugeja, kes alustas oma rallikarjääri vanema venna Steven Viilo kaardilugejana 2015. aastal olles 20-aastane. Peamiselt on Jakko Viilo osalenud rallidel Eestis ja lähinaabruses. MM-rallidel on ta startinud kolm korda, neist kahel oli ta 2023. aastal kaardilugejaks kogenud Egon Kaurile.

Tänavu on Viilo lugenud kaarti 21-aastasele Mark-Egert Tiitsule, kes sõidab esisillaveolise Ford Fiesta Rally4-autoga ja on enne viimast etappi Eesti meistrivõistluste juunioride arvestuse liider.

Martin Järveoja saab järgmisel nädalal Kreekas MM-rallil koos Ott Tänakuga startida. Augusti alguses elasid Tänak ja Järveoja Soomes rallil üle karmi avarii. Nende Hyundai libises kolmandal kiiruskatel kiires vasakkurvis rajalt välja ning sõitis suurel kiirusel vastu puud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD