Eesti.ee mobiilirakendust hakkab testima 2300 kasutajat

Eesti.ee mobiilirakendust hakkab testima 2300 kasutajat

Esmaspäeval alustavad 2300 kasutajat Eesti.ee mobiilirakenduse testimist, mis vältab kaks nädalat. 

Selle aja jooksul saavad testijad rakendust proovida ning anda tagasisidet, mis aitab arendusmeeskonnal luua kasutajate vajadustele vastava riikliku mobiilirakenduse.

Justiits- ja digiminister Liisa Pakosta sõnul on tal hea meel nii suurest vabatahtlike testijate hulgast. "See näitab, et inimestel on huvi ja soov olla kaasatud Eesti digiteenuste arendamisse. Inimesed on valmis andma oma osa, et uus riigirakendus vastaks võimalikult täpselt nende ootustele ja vajadustele. Loodan, et tagasiside erinevas vanuses ja erineva taustaga testijatelt annab tulemuseks päriselu vajadustele vastava uue ja mugava e-riigi äpi mobiiliseadmetes," sõnas minister, kes on ka ise üks vabatahtlikest testijatest.

Riigi Infosüsteemi Ameti riikliku mobiilirakenduse talitusejuhataja Greta Preasti sõnul on eesmärk testijatelt koguda mitmesugust tagasisidet. "Meie soov on mõista, kuidas erinevad kasutajad rakendust tajuvad ja millised on nende ootused. Ootame tagasisidet, mis aitaks tuvastada, kas rakendusest on midagi puudu, kas mõni funktsioon on üleliigne, kas nuppude paigutus on loogiline ja kasutajasõbralik. Samuti soovime teada, milline on rakenduse üldine kasutajakogemus ja mida saaks veel paremaks teha," selgitas Preast.

Testijatele saadetakse rakenduse allalaadimislink ning jaotatakse kasutajad erinevatesse fookusgruppidesse vastavalt vanuse, asukoha ning muude tunnuste alusel.

Fookusgrupi testimist viivad koostöös RIA meeskonnaga läbi minikonkursi võitnud Trinidad Wiseman OÜ, kes loob inimkeskseid süsteeme, milles on oluline roll tehnoloogial. Pärast testimisfaasi algab tagasiside analüüsimine, mille põhjal viiakse rakenduses läbi vajalikud muudatused. Esmased analüüsid ja järeldused avaliku testimise kohta oodatakse koostööpartnerilt novembrikuu jooksul, sõltuvalt testimise ajakavast.

Eesti.ee mobiilirakendus on loodud selleks, et pakkuda kasutajatele mugavat ja lihtsat ligipääsu riiklikele teenustele nutiseadme kaudu, olenemata asukohast või ajast. Valmiva Eesti.ee äpi kaudu saab inimene kasutada mugavalt nii uusi kui riigiportaali eesti.ee populaarsemaid e-teenusteplokke. Näiteks saada riiklikke ohuteavitusi, näha andmeid enda ja oma alaealiste laste kohta, teavitada kohalikku omavalitsust heakorraprobleemidest, vaadata ja filtreerida oma retsepte, vaadata maa-ameti kaardikihte, saada riikliku postkasti teavitusi nin kasutada andmejälgijat.

Eesti.ee mobiilirakendus tuuakse avalikkuse ette 2024. aasta lõpuks, pärast mida saavad kõik soovijad rakendust kasutama hakata.

RIA on riiklik kompetentsikeskus, kes kujundab ja kindlustab Eesti digiühiskonna alustalasid: arendame ja haldame digiriigi keskseid tehnoloogilisi platvorme ning tagame riigi küberturvalisuse.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD