Juba ülejärgmisel aastal ähvardab hulk uusi makse

Juba ülejärgmisel aastal ähvardab hulk uusi makse

Juba ülejärgmisel aastal ähvardab hulk uusi makse

Omavalitsused kurdavad, et keskvalitsus laob nende õlgadele aina enam kohustusi, raha aga juurde ei anna - valitsuse soovitus on lihtne: teenige lisa, ning nüüd valmiski uute maksude nimekiri, millest osa võiks rakenduda juba 2026. aastal, kirjutab Postimees.

Kui ERR esmaspäeval osa regionaalministeeriumisse jõudnud maksuettepanekutest avaldas, tuli see paljudele üllatusena. Omavalitsused on saanud valitsuselt ja regionaalministrilt käsu leida võimalusi rahvalt rohkem raha kokku koguda, aga kui seni on räägitud pigem turismimaksust või parkimistasudest, siis nüüd vaatasid nimekirjast vastu täiesti uued ettepanekud kinnis- või muu vara maksustamiseks.

Keskvalitsus on viimase aasta-paari jooksul inimesi aina raskema maksuikke alla pannud. Meenutame: tänavu tõusis käibemaks 20 protsendi pealt 22 peale, uuest aastast kasvab 24 protsendi peale. Tulumaks kerkib 20 protsendi pealt 22 peale, ühes niinimetatud julgeolekumaksuga 24 protsendi peale. Tõusevad aktsiisid-tasud-riigilõivud. Tekib juurde uusi makse nagu automaks. Lisaks said omavalitsused õiguse tõsta maamaksu igal aastal kuni 100 protsenti.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD