Menu

.      

Nordecon ehitab 3,3 miljoniga uue Võru riigigümnaasiumi

Selline näeb välja Võru 1. põhikooli ehk niinimetatud kirikukooli hoonesse rajatav uus riigigümnaasiumi hoone. Praeguse kõrvalhoone asemele ehitatakse täiesti uus kaasaegne hoone, mis on ühendatud vana hoonega läbi klaasgalerii.  Repro: Riigi Kinnisvara ASRiigi Kinnisvara AS (RKAS) ja ehitusfirma Nordecon AS allkirjastasid reedel 3,3 miljoni euro suuruse lepingu Võru linnas Seminari tänav 1 asuva õppehoone rekonstrueerimiseks.

Tulevase riigigümnaasiumi tarvis rekonstrueeritakse täielikult Võru linna vanim muinsuskaitseline hoone ning selle kõrval asuva 1960. aastatel rajatud silikaattellistest juurdeehituse asemele ehitatakse õppehoone. Mõlemad hooned seotakse üheks tervikuks kolmekorruselise klaasgaleriiga.

Koolihoone kogumaksumus koos sisustuse ja muu hoone juurde kuuluvaga on 5 miljonit eurot, millest 85 protsenti katab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja 15 protsenti Võru linn.

Õppehoone on projekteerinud arhitektuuri- ja inseneribüroo OÜ Esplan ning selle suuruseks on kavandatud 3219 ruutmeetrit, millest üle poole moodustab juurdeehitus.

Haridus- ja teadusministeerium, Võru linnavalitsus ja RKAS on sõlminud kolmepoolse koostööleppe, mille kohaselt gümnaasiumihoone rajamist juhib RKAS, viies läbi ka vajalikud riigihanked.

Riigigümnaasium rajatakse projekti "Seminari 1 koolihoone ja selle lähiümbruse rekonstrueerimine" raames, mida rahastatakse valitsuse poolt heaks kiidetud ja Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud "Elukeskkonna arendamise rakenduskava" prioriteetse suuna "Piirkondlik ja terviklik ja tasakaalustatud areng" meetmest "Gümnaasiumivõrgustiku korrastamine".

Riigigümnaasiumi õpilaste arvuks on plaanitud 360, õppetöö hoones algab 2015. aasta 1. septembril.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD