Menu

.      

Esimesed ümberpaigutatavad pagulased tuuakse Eestisse juba sel aastal

FOTO: VT

Euroopa Komisjoni põgenike ümberpaigutamise kava alusel saabuvad esimesed pagulased Eestisse juba selle aasta lõpul.

"Meie positsioon on juba 2015. aasta sees esimesed neli-viis peret pagulasi Eestisse tuua," ütles sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse esmaspäeval pressikonverentsil.

Tema selgituste kohaselt suunduvad sotsiaalministeeriumi ja siseministeeriumi spetsialistid peagi kas Itaaliasse, Kreekase või Ungarisse, kus vastuvõetavad pered välja valitakse.

Umbes paarikümnele Eestisse toodavale inimesele antakse koheselt pagulase staatus ning neid ei viida enam pagulastekeskusesse, vaid suunatakse kohe nende tarbeks välja otsitud elamispinnale.

Kuuse sõnul saaks esimeste pagulaste saabumist rakendada kogemuste omandamise eesmärgil ning riigi vastuvõtusüsteemide ja mehhanismide toimimise testimiseks. "Nii hakkab kogemus kasvama ja saame seda infot kasutada edasise etta valmistamiseks," rääkis Kuuse.

"Samas esialgne valmidus nende nelja-viie pere saabumiseks on meil täiesti olemas," rõhutas sotsaailministeeriumi sotsiaalala asekantsler Kuuse.

Kuhu täpselt saabuvad pered paigutatakse, sotsiaalministeeriumi ametnikud veel öelda ei taha, kuid on juba varasemalt kinnitanud, et võimalusi ja pakkumisi selleks on mitmeid.{fcomment}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD