Menu

.      

Ligi: tahame tõsta õpetajate palku vähemalt 6,4 protsenti

Jürgen Ligi FOTO: Facebook

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi sõnul on ministeeriumi eesmärk tõsta järgmisel aastal munitsipaal-, era- ja riigikoolide õpetajate palka keskmiselt vähemalt 6,4 protsenti.

„Praeguste võimaluste juures arvestame õpetajate järgmise aasta miinimumpalga tõusuga 900 eurolt 958 euroni ning keskmine töötasu kasvab vähemalt 1150 euroni, kuid see sõltub riigikogus menetluses olevatest seadusemuudatustest ning riigieelarve aruteludest,“ selgitas Ligi pressiteate vahendusel.

Ligi selgitusel annavad valitsuse poolt menetlusse suunatud seaduseelnõud võimaluse tõsta 2016. aastal nii õpetajate keskmist kui ka miinimumpalka.

Omavalitsused ning erakoolide pidajad saavad riigilt võrdsetel alustel haridustoetust, mis sisaldab ka õpetajate palgatoetust, märkis ministeerium oma pressiteates.

Minister rõhutas, et riigi strateegiline eesmärk on tõsta õpetajate keskmine palk 120 protsendini Eesti keskmisest. „Mitmed tegevused on suunatud selle eesmärgi saavutamisele. Neist üks olulisemaid on koolivõrgu korrastamine koostöös omavalitsustega, et saaks rohkem raha panustada hariduse sisusse,“ sõnas Ligi.

Selle aasta esimese üheksa kuu seisuga on munitsipaalkoolide õpetajate keskmine palk 1094 eurot, mis ületab Eesti kolmanda kvartali keskmist palka viie protsendi võrra (1046 eurot). Õpetajate miinimumpalk on käesoleval aastal 900 eurot.

Riigikogus läbis esimese lugemise põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu, mis teeb ettepaneku liigutada haridustoetuse 2,7 miljoni eurone investeringukomponent õpetajate palka ning teha investeeringuid Euroopa Liidu vahenditest. Samuti arutab seadusandja erakooliseaduse eelnõu, mis mõjutab pikemas perspektiivis õpetajate palgatõusu võimalusi, selgitas ministeerium.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD