Menu

.      

Võrumaa soovib rajada Vastseliina piiskopilinnuse teemapargi

Pilt on illustratiivne FOTO: Võrumaa TeatajaRiigihalduse minister Arto Aas kinnitas Võrumaa konkurentsivõime tugevdamise investeeringute tegevuskava, milles maakond on esitanud kõige prioriteetsemateks Vastseliina piiskopilinnuse teemapargi rajamise ning Rõuge inkubatsioonikeskuse arendamise koos tööstusala edasiarendamisega.

Riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul saavad Eesti maakonnad piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetuseks aastani 2020 Euroopa Regionaalarengu Fondist 134,8 miljonit eurot, teatas rahandusministeerium BNS-ile. Toetuse eesmärk on luua uusi töökohti ning muuta avalikud teenused ja töökohad elanikele lähemaks, arendades selleks ühistransporti ja kergliiklusteid.

„Möödunud perioodi kogemus on näidanud, et tänu Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusele on maakondades mitmed uued projektid käima lükatud. Hea näide on Ida-Virumaa, kuhu eelmise perioodi investeeringute kaudu loodi rohkem kui 300 uut töökohta,“ ütles Aas. „Vaadates Võrumaa kinnitatud tegevuskava, siis ka nemad on võtnud eesmärgiks meelitada Võrumaale turiste ja luua ettevõtjatele hea pinnas investeeringuteks, et tekiks uusi töökohti,“ lisas minister.

Võrumaa tegevuskavas on kolm turismiobjekti, kaks keskuste ja tagamaa vaheliste ühenduste arendamist, kolm tööstus- ja ettevõtlusala arendavat kavandit, üks linnakeskuse avaliku ruumi arendus ja üks inkubaatori kavand. Lisaks on veel ka kaks projekti, mis sisaldavad nii turismi arendust kui ka tööstusala ja inkubaatori kavandit.

Töökohtade loomisel toetatakse turismitoodete ja -atraktsioonide arendamist, avalike juurdepääsude ja kommunikatsioonide rajamist tööstus- ja ettevõtlusaladele, inkubatsiooni- ja tootearendusvõimaluste loomist ning linnakeskuse avaliku ruumi tänapäevastamist ettevõtlusele atraktiivsemaks muutmiseks.

Avalike teenuste ja töökohtade füüsilise kättesaadavuse parandamiseks toetatakse keskuste ja tagamaa vaheliste ühenduste arendamist, toetades jalg- ja jalgrattateede rajamist ning ühistranspordi arengut.

Kinnitatud tegevuskavas on kokku 12 projektikavandit ning esimeses voorus on Võrumaa eelarve 4,8 miljonit eurot. Taotluse esitamise tähtaja kuulutab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) välja hiljemalt 29. jaanuaril ja taotlusi saab esitada kuni 29. aprillini.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD