Menu

.      

Mõniste ja Meremäe kutsusid kõik Võrumaa vallad ühinemiskõnelustele

FOTO: http://uudised.err.eeMõniste ja Meremäe vallavolikogu tegid reedel kõigile Võrumaa valdadele ettepaneku alustada ühinemisläbirääkimisi, edastas rahvusringhääling.

Läti piiri ääres asuv Mõniste vald, kus elab 873 inimest, kutsub üksmeelselt laua taha kõik 13 Võrumaa omavalitsust, vahendas ERR-i uudistesaade "Aktuaalne Kaamera".

"Kui Rõuge poole liituda, siis ikkagi lõpuks peaks käima Võrus ära. Nii et jah, see on nagu koera saba raiumine - kui raiuda, siis raiuda korraga," rääkis Mõniste volikogu esimees Tõnu Lindeberg.

Samasuguse ettepaneku tegi reedel ka 1093 elanikuga Meremäe volikogu, kuna sealsetegi inimeste jaoks on Võru tõmbekeskuseks. Meremäe volikogu kiitis ettepaneku heaks napi häälteenamusega.

Võru linnapea Anti Allase jaoks on aga liitumisläbirääkimiste laua taha tormamisest olulisem nii see, kuidas kirjutatakse haldusreformikavas lahti edaspidised rahastusskeemid kui ka see, kuidas üks maakonnaülene omavalitsus toimima peaks, vahendas ERR.

VIDEO: http://uudised.err.ee/v/eesti/7a5d4e5d-3c9f-4bc7-ba28-62ac6a0096b4/moniste-ja-meremae-volikogud-tegid-koigile-vorumaa-omavalitsustele-liitumisettepaneku

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD