Menu

.      

Kert: ründe korral ei jõua Moskva NATO-le vastu seista

Johannes Kert  FOTO: VÕRUMAA TEATAJA

Erukindral Johannes Kert leiab, et NATO ühtsuse testimine relvajõudude sissetungiga ühes lõigus kutsub esile NATO aktiivsuse laialdases strateegilises ruumis ja tegevuste spektris, mille kontrollimiseks ei jätku Moskval ressurssi, kirjutab Õhtuleht.

Venemaa on viinud viimase kaheksa aasta jooksul läbi provokatiivseid õppusi, mis on Kerdi sõnul tekitanud küsimusi. "Viimastel aastatel võib täheldada luureaktiivsuse tõusu nii meie kui ka meie liitlaste suunal. Viimaste nädalate provokatsioonid lennukite ja helikopteritega vaid täiendavad seda jada," ütles Kert.

Tema sõnul on Baltikumi kaitse tõsine teema ning on tõsi, et NATO kirdenurgas pole praegu piisavalt vägesid võimaliku Venemaa vägede kontsentreeritud ründe tõrjumiseks.

"Kuid selline ohukäsitlus on vaid lineaarne ja euroatlantilises strateegilises keskkonnas tervikuna naiivne. Seda teab hästi ka Moskva," sõnas Kert.

Erukindral märkis, et Venemaa pikem konflikt NATO-ga lõpeb vältimatu kaotusega ning seetõttu hoiab Moskva tagasi ka ahvatlustest algatada lühikest võidukat sõda.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD