Menu

.      

Põlva maavanem lahkub ametist juuni lõpus

FOTO: With Ulla Preeden at Kochi Aidad Facebook

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli uueks juhiks valitud praegune Põlva maavanem Ulla Preeden lahkub senisest ametist 30. juunist.

Uut Põlva maavanema kandidaati tutvustab riigihalduse minister Põlvamaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolekul 20. juunil ning kuni uue maavanema ametisse nimetamiseni täidab Põlva maavanema ülesandeid maasekretär Kristina Aabrams.

Preeden ütles BNS-ile, et kuna ta oli juba ammu otsustanud, et uueks ametiajaks ta maavanemaks ei kandideeri, asus ta uut töökohta otsima ning osutus Tartu Tervishoiu Kõrgkooli juhi konkursil edukaks.

Preeden on lõpetanud Tartu Ülikooli (TÜ), kus kaitses 2009. aastal ka doktorikraadi. Tema peamised uurimisvaldkonnad on geofüüsika ja mineraloogia. Alates 2011. aastast on Preeden Põlva maavanem. Varasematel aastatel töötas ta TÜ geoloogia osakonnas.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektorit valis seitsmeliikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid kaks haridus- ja teadusministeeriumi esindajat, kaks Tartu Tervishoiu Kõrgkooli nõunike kogu esindajat, kaks nõukogu esindajat, kellest üks oli üliõpilane, ning haiglate esindaja. Rektori uus ametiaeg kestab viis aastat.

Tartu Tervishoiu Kõrgkool on riigi rakenduskõrgkool, kus saab omandada kõrgharidust õe, eriõe, ämmaemanda, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti, füsioterapeudi ja radioloogiatehniku erialal. Kutseõppes on võimalik omandada lapsehoidja, hooldustöötaja ja erakorralise meditsiini tehniku eriala.

Ministeerium kuulutas rektorikonkursi välja märtsis. Kandidaate rektori ametikohale oli viis.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD