Mullu hukkus elektriga seotud õnnetustes neli inimest

FOTO: VT

Möödunud aastal juhtus 54 elektriga seotud õnnetusjuhtumit, neis kaotas elu neli inimest, selgub tehnilise järelevalve ameti (TJA) statistikast.

TJA andmetel juhus mullu 54 elektriga seotud õnnetusjuhtumit, neis hukkus neli, tõsisemalt sai kannatada kaheksa ja kergemalt 42 inimest, teatas ameti pressiesindaja BNS-ile. Võrreldes tunamullusega ei tõusnud möödunud aastal elektriõnnetuste üldarv oluliselt.

Samas suurenesid nii elektriga seotud tööõnnetuste arv kui ka surmaga lõppenud tööõnnetuste arv. Kui tunamullu juhtus seitse elektriga seotud tööõnnetust, milles kaotas elu üks inimene, siis möödunud aastal juhtus selliseid tööõnnetusi 12 ning elu kaotas neis kolm töötajat.

Elektrist põhjustatud õnnetuste peamisteks põhjusteks on ohutusnõuete eiramine, hooletus ning mittekorras elektriseadmete kasutamine, nentis amet. 78 protsenti elektriga seotud õnnetusi juhtus kodudes või nende lähiümbruses, 22 protsenti juhtudest olid tööõnnetused. Kodustes ja sarnastes oludes toimusid õnnetused elektriohutusnõuete eiramise ja hooletuse tõttu, remonditöödel, katkiste elektrijuhtmete või -seadmete kasutamisel või elektriseadmete kasutamisel mitteettenähtud otsatarbel.

Tööõnnetused toimusid elektritööde käigus jaotlates ja õhuliinidel. Tööõnnetuste peamiseks põhjuseks olid elektriohutusnõuete eiramine, aga ka mittekorras elektriseadmed, hooletus ja isikukaitsevahendite puudumine.

Väikelastega  juhtus mullu 22 ning inimestega vanuses 20-29 eluaastat samuti 22 protsenti elektriga seotud õnnetusest. Inimestega vanuses 40-49 eluaastat juhtus 18 protsenti õnnetustest). Tüüpiliseks õnnetuseks väikelastega oli esemete pistmine pistikupesade kontaktidesse. Elektriõnnetusi toimus ka katkiste juhtmete või pikendusjuhtmete tõttu toas ja õues ning mittekorras või oludele mittevastavate elektriseadmete kasutamise tõttu.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD